Traian ungureanu, deja ex europarlamentar PNL, a lansat un atac dur la adresa USR, după ce a dispărut de pe listele propunerilor pentru un nou mandat. După ce nu s-a mai regăsit pe listele niciunui partid pentru un nou mandat, fostul intelectual de casă al lui Traian Băsescu, europarlamentarul PNL Traian Ungureanu, scrie că victoria PNL și USR nu aparține nimănui și nici nu va aduce la cârmă oameni competenți. Potrivit lui Ungureanu, „cea mai nouă și lăudată tentativă de civilizare a României a eșuat pentru că n-a existat. În locul ei: aceeași comedie care îngăduie mai departe barbaria, de data asta în varianta consensuală, virtuoasă și agreată de administratorii externi”. 
 

„Cea mai nouă și lăudată tentativă de civilizare a României a eșuat pentru că n-a existat. În locul ei: aceeași comedie care îngăduie mai departe barbaria, de data asta în varianta consensuală, virtuoasă și agreată de administratorii externi. Neavînd conținut, victoria PNL și USR nu poate fi atribuită și nu aparține nimănui. Ea nu va aduce la cîrmă oameni competenți. De unde? Din micro haremul financiar-demagogic al PNL? Din țarcul cu amatori înaripați ai galeșului conformist Cioloș? Și atunci? Nu veți fi surprinși să aflați că răspunsul e: de nicăieri. După 30 de ani de impostură și impostură reciclată rezultatul nu poate fi diferit. Fiind buni români și urmînd un vechi obicei pompieresc local, am botezat acest colaps multiplu cu numele cele mai măgulitoare. Așa a apărut pretenția obscenă după care am dat de libertate. Așa am ajuns la divinizarea Diasporei, refuzînd să recunoaștem că celebrăm, astfel, expresia directă a eșecului nostru intern. Ne mîndrim cu incapacitatea de a ne proteja, măcar numeric, națiunea. Ne ascundem în spatele unui export uman amar și ne simțim bine delegînd agenda internă unei populații care trăiește, de nevoie, în afara țării. Existăm cu toții într-o lume paralelă compusă din suma frustrărilor noastre amalgamate în alibiuri”, scrie Traian Ungureanu

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews