ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traian ungureanu, deja ex europarlamentar PNL, a lansat un atac dur la adresa USR, după ce a dispărut de pe listele propunerilor pentru un nou mandat. După ce nu s-a mai regăsit pe listele niciunui partid pentru un nou mandat, fostul intelectual de casă al lui Traian Băsescu, europarlamentarul PNL Traian Ungureanu, scrie că victoria PNL și USR nu aparține nimănui și nici nu va aduce la cârmă oameni competenți. Potrivit lui Ungureanu, „cea mai nouă și lăudată tentativă de civilizare a României a eșuat pentru că n-a existat. În locul ei: aceeași comedie care îngăduie mai departe barbaria, de data asta în varianta consensuală, virtuoasă și agreată de administratorii externi”. 
 

„Cea mai nouă și lăudată tentativă de civilizare a României a eșuat pentru că n-a existat. În locul ei: aceeași comedie care îngăduie mai departe barbaria, de data asta în varianta consensuală, virtuoasă și agreată de administratorii externi. Neavînd conținut, victoria PNL și USR nu poate fi atribuită și nu aparține nimănui. Ea nu va aduce la cîrmă oameni competenți. De unde? Din micro haremul financiar-demagogic al PNL? Din țarcul cu amatori înaripați ai galeșului conformist Cioloș? Și atunci? Nu veți fi surprinși să aflați că răspunsul e: de nicăieri. După 30 de ani de impostură și impostură reciclată rezultatul nu poate fi diferit. Fiind buni români și urmînd un vechi obicei pompieresc local, am botezat acest colaps multiplu cu numele cele mai măgulitoare. Așa a apărut pretenția obscenă după care am dat de libertate. Așa am ajuns la divinizarea Diasporei, refuzînd să recunoaștem că celebrăm, astfel, expresia directă a eșecului nostru intern. Ne mîndrim cu incapacitatea de a ne proteja, măcar numeric, națiunea. Ne ascundem în spatele unui export uman amar și ne simțim bine delegînd agenda internă unei populații care trăiește, de nevoie, în afara țării. Existăm cu toții într-o lume paralelă compusă din suma frustrărilor noastre amalgamate în alibiuri”, scrie Traian Ungureanu