ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europarlamentarul Maria Grapini l-a criticat în termeni duri pe Donald Tusk, fostul președinte al Consiliului European, considerându-l vinovat de dezechilibrele dintre est și vest, dar și pentru că România și Bulgaria nu au intrat în Schengen.

Într-o intervenție în plenul Parlamentrului European, eurodeputatul român a vorbit despre moștenirea rușinoasă a mandatului lui Tusk, despre dezechilibrele între Estul și Vestul Europei privind conducerea instituțiilor europene, dar și despre întârzierea accederii României și Bulgariei la spațiul Schengen. ”Ați promis că vă încheiați mandatul cu România și Bulgaria în Schengen pentru că întrunim toate condițiile din 2011”, i-a reproșat Grapini lui Tusk. 

„Ce lăsați ca moștenire? Total dezechilibru între est și vest, și nu mă refer doar la liderii celor trei insituții, ci și la funcționari, să vedeți ce dezechilibre sunt. Și ce mai lăsați? O strategie incoerentă de lărgire, o procedură nespecifică democrației, și anume majoritate în Consiliu, și lăsați două state pedspsite, Bulgaria și România. Și ce mai lăsați? Lăsați impresia că totul se aranjează în spatele unei cortine”, a spus europarlamentarul în prima sa intervenție din plenul PE.