Europarlamentarul Maria Grapini l-a criticat în termeni duri pe Donald Tusk, fostul președinte al Consiliului European, considerându-l vinovat de dezechilibrele dintre est și vest, dar și pentru că România și Bulgaria nu au intrat în Schengen.

Într-o intervenție în plenul Parlamentrului European, eurodeputatul român a vorbit despre moștenirea rușinoasă a mandatului lui Tusk, despre dezechilibrele între Estul și Vestul Europei privind conducerea instituțiilor europene, dar și despre întârzierea accederii României și Bulgariei la spațiul Schengen. ”Ați promis că vă încheiați mandatul cu România și Bulgaria în Schengen pentru că întrunim toate condițiile din 2011”, i-a reproșat Grapini lui Tusk. 

„Ce lăsați ca moștenire? Total dezechilibru între est și vest, și nu mă refer doar la liderii celor trei insituții, ci și la funcționari, să vedeți ce dezechilibre sunt. Și ce mai lăsați? O strategie incoerentă de lărgire, o procedură nespecifică democrației, și anume majoritate în Consiliu, și lăsați două state pedspsite, Bulgaria și România. Și ce mai lăsați? Lăsați impresia că totul se aranjează în spatele unei cortine”, a spus europarlamentarul în prima sa intervenție din plenul PE.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews