ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, care se află și anul acesta pe lista scurtă a celor mai buni eurodeputați, fiind nominalizată la MEP Awards, a avut miercuri, 30 ianuarie, o nouă intervenție în plenul legislativului UE în sprijinul româncei Camelia Smicală. Cunoscută pentru frecventele sale luări de poziție în acest subiect, în condițiile în care autoritățile de la București rămân mai departe surde, Maria Grapini a reluat apelul către comisarii europeni pentru a interveni și a judeca acest caz echitabil.  „Întrebați Finlanda cum respectă statul de drept și legile justiției, pentru că văd că Rezoluții pe țările din Est se fac pe statul de drept?!”, a spus europarlamentarul român, amintind că de trei ani medicul român încearcă să-și aducă acasă copiii luați abuziv de sistemul de protecție a copilului din Finlanda.

„În 2017, v-am făcut o scrisoare despre Finlanda și despre modul în care funcționează legile acolo. Sunt sigură că știți că, în Finlanda, există legi prin care se dă dreptul copilului să se prezinte în instanță. Cazul medicului român Camelia Smicală este deja binecunoscut în lume, nu doar în Europa. De 3 ani încearcă să-și recupereze copiii, copiii au fost instituționalizați, deși tot legea finlandeză spune că ei sunt luați din familie numai dacă există un pericol de violență asupra lor, apoi, la 12 ani, au dreptul să meargă în instanță, dar nu sunt lăsați să se ducă în instanță! Mama vrea să se repatrieze, nu într-o țară din lumea a treia, ci în România, înapoi cu copiii ei! Nu putem face nimic? Despre ce Europă vorbim? Despre ce drepturi ale copilului, despre ce drepturi ale cetățeanului la libera circulație? Vă rog, doamna comisar, încercați să întrebați Finlanda cum respectă statul de drept și legile justiției, pentru că văd că Rezoluții pe țările din Est se fac pe statul de drept?!”, a spus umanista Maria Grapini, în plenul PE de la Bruxelles, așa cum reiese din postarea Cameliei Smicală pe contul de Facebook.