ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.Toți competitorii electorali trebuie să elimine bannerele și materialele publicitare, pe care le-au utilizat până acum în activitatea de promovare, până vineri, la ora 24,00, altfel vor fi sancționați, anunță Agerpres.

Potrivit sursei citate, campania electorală pentru alegerile europarlamentare începe sâmbătă, la ora 7,00, și se încheie pe 25 mai, la ora 7,00.

În campania electorală, competitorii electorali își pot pune afișele numai în locurile speciale pentru afișaj. Pe un panou electoral, fiecare competitor electoral poate aplica un singur afiș.

Sunt interzise afișele electorale care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României sau al altui stat. Se interzice afișajul în scop electoral prin aplicarea pe pereții sau pilonii de susținere a podurilor, tunelurilor, viaductelor, pe indicatoarele rutiere, panourile de orientare și informare rutieră, precum și pe sistemele electronice de reglementare a circulației.

Activitățile de propagandă electorală nu pot afecta în niciun fel spațiile verzi, rezervațiile naturale și zonele protejate ecologic, potrivit prevederilor legale. Folosirea minorilor cu vârsta sub 16 ani pentru distribuirea sau amplasarea de materiale de propagandă electorală este interzisă.

În cursa pentru alegerile europarlamentare din 26 mai candidează 13 formațiuni politice și trei independenți.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews