Europarlamentarul PSD, Carmen Avram, a anunțat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că Sylvie Goulard, candidata Franței la postul de comisar european al Pieței Interne, susținută de Dacian Cioloș, a ieșit ”frântă și înfrântă” de la audierile de miercuri, din Parlamentul European. Comisarul-desemnat al Franței pentru piața internă nu a reușit să-i convingă miercuri pe deputații din Parlamentul European, care i-au solicitat clarificări suplimentare, în special în privința presupusei angajări fictive a unuia din colaboratorii săi, înainte de a decide asupra candidaturi

„Sylvie Goulard, candidata Franței, pe care dl. Dacian Cioloș a fost instruit de la Paris s-o declare nevinovată, a ieșit ieri frântă și înfrântă din audierile pentru comisar al pieței interne, industriei și apărării. Acolo, în sală, decizia "judecătorului" n-a făcut nici doi eurocenți: suspiciunea de angajări fictive în Parlamentul European, cei 45.000 euro pe care a trebuit să-i returneze, salariul de 12.000 euro pe care l-a primit, 3 ani, de la o organizație americană, în timp ce era europarlamentar, și ancheta la care este supusă în Franța au făcut parte din tirul de întrebări cu care a fost mitraliată `nevinovata`. Ba chiar, s-a vorbit de dublu standard, cu referire la candidatii român și ungar. Se spune că Goulard va fi respinsă. Doar dl. Cioloș și grupul său, Renew, n-au o problemă: dacă șefu' a zis că e nevinovată, atunci e. Quelle horreur!”, a scris Carmen Avram.

Rezultatul acestei audieri marchează un nou impediment pentru președinta viitorului executiv european, germana Ursula von der Leyen, care va prelua oficial funcția pe 1 noiembrie și a cărei echipă întâmpină probleme în a-i convinge pe parlamentarii europeni care îi audiază pe candidații statelor membre la posturile de comisari până pe 8 octombrie.

Doi dintre ei, reprezentanții României și Ungariei, și-au văzut candidaturile respinse chiar înainte de a fi audiați.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews