ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europarlamentarul PSD, Carmen Avram, a anunțat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că Sylvie Goulard, candidata Franței la postul de comisar european al Pieței Interne, susținută de Dacian Cioloș, a ieșit ”frântă și înfrântă” de la audierile de miercuri, din Parlamentul European. Comisarul-desemnat al Franței pentru piața internă nu a reușit să-i convingă miercuri pe deputații din Parlamentul European, care i-au solicitat clarificări suplimentare, în special în privința presupusei angajări fictive a unuia din colaboratorii săi, înainte de a decide asupra candidaturi

„Sylvie Goulard, candidata Franței, pe care dl. Dacian Cioloș a fost instruit de la Paris s-o declare nevinovată, a ieșit ieri frântă și înfrântă din audierile pentru comisar al pieței interne, industriei și apărării. Acolo, în sală, decizia "judecătorului" n-a făcut nici doi eurocenți: suspiciunea de angajări fictive în Parlamentul European, cei 45.000 euro pe care a trebuit să-i returneze, salariul de 12.000 euro pe care l-a primit, 3 ani, de la o organizație americană, în timp ce era europarlamentar, și ancheta la care este supusă în Franța au făcut parte din tirul de întrebări cu care a fost mitraliată `nevinovata`. Ba chiar, s-a vorbit de dublu standard, cu referire la candidatii român și ungar. Se spune că Goulard va fi respinsă. Doar dl. Cioloș și grupul său, Renew, n-au o problemă: dacă șefu' a zis că e nevinovată, atunci e. Quelle horreur!”, a scris Carmen Avram.

Rezultatul acestei audieri marchează un nou impediment pentru președinta viitorului executiv european, germana Ursula von der Leyen, care va prelua oficial funcția pe 1 noiembrie și a cărei echipă întâmpină probleme în a-i convinge pe parlamentarii europeni care îi audiază pe candidații statelor membre la posturile de comisari până pe 8 octombrie.

Doi dintre ei, reprezentanții României și Ungariei, și-au văzut candidaturile respinse chiar înainte de a fi audiați.