ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O nouă postare a europarlamentarului Cristian Terheș a devenit virală în ultimele minute pe rețelele de socializare, după ce a acesta a afirmat că președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, fuge de audierile în cazul COVID din Parlament European. 

Redăm postarea sa, publicată pe Facebook, recent:

„Ursula von der Leyen fuge de audierea publică în Comisia COVID din Parlamentul European! În afară de grupurile ECR și ID, restul grupurilor o protejează să nu răspundă public în fața europarlamentarilor și cetățenilor După cum a relatat deja presa zilele trecute, coordonatorii din Comisia COVID din Parlamentul European, după ce am insistat foarte mulți membri, au hotărât să o cheme pe Ursula von der Leyen în această Comisie pentru a răspunde la întrebările noastre. Evident, audierea Ursulei trebuia să fie publică, ca să o poată vedea toată lumea. 

În acest sens, președinta Comisiei COVID a trimis o scrisoare președintei Parlamentului European Roberta Metsola în care îi cere să-i trimită invitația Ursulei (așa e procedura, Președintele Parlamentului cheamă efectiv) Surpriza, însă, a fost să aflăm că Robertei Metsola i s-a cerut de către președinta Comisiei COVID să o invite pe Ursulei von der Leyen să răspundă la întrebările europarlamentarilor „în cameră", adică în spatele ușilor închise, fără presă și fără ca audierea să fie transmisă public. 

Evident, așa ceva este INADMISIBIL! 

Am solicitat ieri coordonatorului grupului ECR să solicite ca Ursula să fie audiată public în ședință, ca să vadă întreaga lume ce are de spus. Aceeași solicitare a fost susținută și de alți colegi de-ai mei. Astăzi, 16.02.2023, a avut loc Conferința Președinților (CoP) de grupuri, unde ne-a lovit o altă surpriză: toate grupurile, cu excepția ECR și ID, au cerut ca Ursula să vină și să răspundă la întrebări în fața președinților de grupuri, tot în spatele ușilor închide, nu în fața membrilor Comisiei COVID, din care și eu fac parte. 

Aveți aici cea mai mare dovadă de acoperire a celui mai mare scandal de corupție din istoria UE, dacă nu a lumii.

Transparența este un pilon de bază al construcției UE. Subminarea acestui pilon înseamnă subminarea UE, iar de acest lucru e direct responsabilă Ursula von der Leyen și camarila de birocrați și politicieni corupți care o protejează. Nu mă las până ce Ursula von der Leyen nu răspunde public pentru deciziile pe care le-a luat în pandemie. Important însă pentru voi, oameni buni, este să înțelegeți ce se întâmplă și să ne ajutați să fim mai mulți în Parlamentul European care să ne batem cu această hidră coruptă, care subjugă națiunile și cetățenii.”