ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Olanda ar trebui vizată de o analiză privind statul de drept, deoarece este o țară de risc major și „creează mari probleme, de la evaziuni fiscale până la atentat la copii. Declarația a fost făcută de europarlamentarul Maria Grapini, informează Agerpres.

Reacția ei a venit după ce Didier Reynders, comisarul desemnat al Belgiei pentru Justiție, a afirmat că, prin noul mecanism ce va lega alocarea de fonduri europene de respectarea statului de drept, toate statele UE vor fi monitorizate în mod egal. Totuși, va exista o concentrare pe țările cu risc.
 
Atunci, europarlamentarul PSD Carmen Avram a întrebat care anume ar fi acele țări cu risc, iar colega sa, Maria Grapini, a avansat un răspuns: „Eu m-aș referi la Olanda, de exemplu, care ne creează mari probleme, de la evaziuni fiscale până la atentat la copii. Nu vă supărați, pentru mine Olanda este o țară de risc major și folosește țările din Est pe scară largă. Ce s-a întâmplat Olandei? De ce nu se face o analiză privind statul de drept? Cum circulă pedofilii liberi? Eu am fost în Comisia de control Europol, și nu respectă regula de a anunța instituțional statele membre vizavi de acești oameni liberi care umblă prin țările din Est”.

„Evaziunea cea mai mare constatată a fost acum în ultima perioadă în cinci-șase state care nicidecum nu sunt din Est”, a mai spus Grapini.