Olanda ar trebui vizată de o analiză privind statul de drept, deoarece este o țară de risc major și „creează mari probleme, de la evaziuni fiscale până la atentat la copii. Declarația a fost făcută de europarlamentarul Maria Grapini, informează Agerpres.

Reacția ei a venit după ce Didier Reynders, comisarul desemnat al Belgiei pentru Justiție, a afirmat că, prin noul mecanism ce va lega alocarea de fonduri europene de respectarea statului de drept, toate statele UE vor fi monitorizate în mod egal. Totuși, va exista o concentrare pe țările cu risc.
 
Atunci, europarlamentarul PSD Carmen Avram a întrebat care anume ar fi acele țări cu risc, iar colega sa, Maria Grapini, a avansat un răspuns: „Eu m-aș referi la Olanda, de exemplu, care ne creează mari probleme, de la evaziuni fiscale până la atentat la copii. Nu vă supărați, pentru mine Olanda este o țară de risc major și folosește țările din Est pe scară largă. Ce s-a întâmplat Olandei? De ce nu se face o analiză privind statul de drept? Cum circulă pedofilii liberi? Eu am fost în Comisia de control Europol, și nu respectă regula de a anunța instituțional statele membre vizavi de acești oameni liberi care umblă prin țările din Est”.

„Evaziunea cea mai mare constatată a fost acum în ultima perioadă în cinci-șase state care nicidecum nu sunt din Est”, a mai spus Grapini.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews