ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europarlamentarul belgian Guy Verhofstadt a postat o ironie pe Twitter, după ce Marea Britanie a primit din nou muncitori sezonieri români: „Dețin iar controlul” / „Vin salvatorii români”. Reacția acestuia survine după apariția în presa britanică a unor informații conform cărora 150 de muncitori sezonieri români au ajuns joi în Londra, pentru a ocupa posturile vacante de lucrători în agricultură în Marea Britanie, în ciuda creșterii ratei șomajului printre britanici, provocate de pandemia de coronavirus, relatează Mediafax.ro

Guy Verhofstadt, fost premier al Belgiei și principalul negociator al Parlamentului European pe tema Brexit, a distribuit joi pe Twitter un articol al Daily Mail despre muncitorii români, alături de comentariul cel puțin ironic la adresa britanicilor „În sfârșit dețin controlul din nou...”. 

Cel mai probabil, europarlamentarul s-a referit la fraza intens folosită de partidul Brexit și rostită pentru prima oară de Dominic Cummings, consilier-șef al premierului britanic Boris Johnson.

Totodată, Daily Mail a publicat joi un articol despre muncitorii români care vin să „salveze” recoltele Marii Britanii. 150 de lucrători sezonieri din România au aterizat joi pe aeroportul Stansted din Londra, pentru a se angaja la cules de fructe și legume, după ce rata șomajului din Marea Britanie a crescut vertiginos în urma crizei provocate de coronavirus. 

Cursa charter este operată de aceeași firmă care a aranjat zborurile muncitorilor români în Germania în ultimele săptămâni.

Guy Verhofstadt este membru al grupării Renew Europe din Parlamentul European, condusă de românul Dacian Julien Cioloș.