ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eurodeparlamentarul britanic Nigel Farage, eurosceptic convins și unul dintre prinicpalii avocați ai ieșirii Marii Britanii din UE, a comentat rezoluția Parlamentului European privind România. Farage a spus, referindu-se la UE, că o organizație ale cărei conturi nu au fost verificate timp de 20 de ani „nu are dreptul de a se pronunța în cazul unei țări” și a avertizat că românii sunt pe punctul de a fi tratați ca niște cetățeni de rangul al doilea în Uniunea Europeană.

„Sunteți pe punctul de a fi tratați ca cetățeni de rangul al doilea de această Uniune Europeană. Treziți-vă!". Nigel Farage, eurodeputatul britanic cunoscut pentru faptul că este unul dintre cei mai mari susținători ai ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, a făcut această declarație într-un interviu pentru Digi24.

”Aceste rapoarte, ca să fie clar, nu sunt legislative, sunt doar consultative, în acest moment. E important să nu dramatizăm ce s-a spus săptămâna aceasta la Strasbourg. Ceea ce e clar e că sunteți o țară care a trecut printr-o perioadă oribilă de istorie. Teribil, oribil! Au trecut 25 de ani, și faceți progrese. Fără discuții. Prieteni buni de-ai mei investesc în România. Ceea ce e interesant. E un bun sistem de educație, sunt lucruri interesante care se întâmplă. România are perspective foarte bune de viitor. Un viitor foarte bun, nu am niciun dubiu în sensul ăsta. Dar! Dar sunteți pe pragul de a fi tratați - încă nu s-a întâmplat, dar sunteți pe pragul de a fi tratați ca cetățeni de rangul 2 de această Uniune Europeană. Sunteți amenințați ca vechea doctrină Brejnev, a suveranității limitate, să fie aplicată țării voastre. Treziți-vă!

Este ironic, nu-i așa, o organizație ale cărei conturi nu au fost verificate de 20 de ani să vă spună vouă că sunteți o țară coruptă... să fim serioși. Cine impune valori cui? Este treaba voastră, a alegătorilor voștri să decidă dacă aveți un guvern corupt sau un guvern prost. Dacă alegătorii voștri, într-o țară liberă, cred că aveți un guvern corupt, atunci îi vor da jos și vor alege pe altcineva. Sincer, aveți încredere în oameni, aveți încredere în oamenii din democrațiile libere să ia aceste decizii, nu birocrații din Bruxelles. Și înțelegeți că, cultura și modul de viață din România sunt diferite de altele. Suntem țări diferite, nu suntem aceiași oameni, avem diferențe religioase, culturale, și vreau să trăiesc într-o Europă care respectă faptul că oamenii au diferite culturi. Hai să lucrăm împreună ca prieteni, să nu încercăm să impunem valorile noastre altor oameni. Este o greșeală” a spus Nigel Farage.