România, având o creștere economică de 4% în ultimul trimestru (T4) al anului trecut, față de perioada similară din 2017, se află pe locul 4 în UE, la egalitate cu Slovacia, într-un clasament condus de Letonia, cu o creștere de 5,5%, urmată de Ungaria cu 4,8% și Polonia (4,6%), conform datelor Eurostat, informează Mediafax.
 
Conform Eurostat, PIB a crescut cu 0,2%, atât în zona euro cât și în UE28, în T4 în comparație cu trimestrul precedent, și cu 1,2% și 1,4% în zona euro, respectiv UE 28, în comparație cu T4 2017. În întreg anul 2018 PIB a crescut cu 1,8% în zona euro și 1,9% în UE28.
 
Din datele prezentate de Eurostat joi lipsesc evoluțiile economice pentru mai multe state, printre care Estonia, Irlanda, Grecia, Cehia, Croația sau Slovenia.
 
Numărul persoanelor angajate a crescut cu 0,3% în zona euro și cu 0,2% în UE28, în ultimul trimestru al anului trecut, față de trimestrul precedent. În comparație cu T4 din 2017, numărul angajaților a crescut cu 1,2% atât în zona euro cât și în UE28.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews