ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE: Un președinte, indiferent dacă are sau nu susținerea unui partid în parlament, poate face pe cont propriu un lucru esențial: să strângă poporul în jurul său – prin idei, prin empatie, prin sensibilitate, prin viziune, prin dragoste de oameni și de țară! Precum în întreaga istorie, românii vor urma necondiționat o astfel de căpetenie, scriu jurnaliștii de la Cotidianul.
 
Un președinte trebuie să comunice permanent cu poporul și cu țara! Să arate cum gândește și ce soluții anticipează în problemele existențiale ale poporului român. În consens sau nu cu guvernul ori cu partidele politice, el trebuie să-și prezinte permanent punctele de vedere asupra chestiunilor de interes public, astfel încît să aflăm ce crede el despre viața poporului, despre funcționarea instituțiilor, despre conflictele din vecinătatea țării, nu să dea ordine, nu să țipe. Un președinte trebuie să dovedească o viziune și un mod de înțelegere a lucrurilor care ne privesc pe toți.
 
Ce calități trebuie să aibă un candidat de președinte? Vedeți AICI
 
Redacția „Cotidianul” și o parte dintre colaboratorii săi au încheiat procesul de redactare a unui proiect de Program prezidențial destinat alegerilor din 2024. El va fi pus la dispoziția tuturor politicienilor români, cu speranța că vor exista și lideri hotărâți să și-l asume și să se angajeze într-un proces de reabilitare a literei și a spiritului Constituției României, precum și a tuturor libertăților statului de drept, relatează Cotidianul.

Programul oferă celor interesați un set de priorități pentru agenda unui candidat dispus să lupte pentru consolidarea democrației și scoaterea țării din confuzie și neîncredere, din arbitrar și dezorganizare.

„Un președinte atașat de popor și de țară trebuie să comunice permanent cu poporul și cu țara! Să arate națiunii cum gândește și ce măsuri concrete vede el în diferite cazuri, în consens sau în contradicție cu guvernul sau cu parlamentul; să-și prezinte permanent opiniile despre tot ce se petrece în țară, în Parlament, în Guvern și care-i privește pe toți cetățenii; să spună tot timpul ce crede el că s-a făcut bine și ce s-a făcut rău; despre ce mai trebuie făcut și ce nu mai trebuie făcut; să explice, nu să dea ordine; să vorbească, nu să țipe; să dovedească o viziune și un mod de înțelegere a lucrurilor care ne privesc pe toți”.

 (Din introducerea Proiectului de Program prezidențial).

Lansarea va avea loc luni, 6 februarie 2023, de la orele 11,30 în spațiul Strata Gallery, din str. Parângului nr.76, Sector 1, București (zona Podului Constanța).

Informații suplimentare  0771 101 552
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews