ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri, 28 noiembrie, ora 12:00, la Mănăstirea Putna va avea loc evenimentul „La 100 de ani de la revenire, Bucovina este lângă Ștefan cel Mare și Sfânt", dedicat Unirii Bucovinei cu Patria-mamă din 28 noiembrie 1918. 

Să îi cinstim pe înaintașii care au făcut posibil ca astăzi această zonă să fie în România, pentru ca și peste 100 de ani să fie la fel!

Programul manifestării:

Ora 12.00:  Coroana reconstituită a Sfântului Voievod Ștefan cel Mare va fi depusă pe mormântul Voievodului, în sunetul clopotelor

Ora 12.15: Parastas pentru Făuritorii Marii Uniri
 
Discursul regelui Ferdinand I Întregitorul la mormântul lui Ștefan cel Mare

Pomelnicul

Ora 13.00: Recital de poezie și cântări, dedicat Revenirii Bucovinei la Patria-mamă în 28 noiembrie 1918. Participă corurile: „Fii Putnei" al Școlii Gimnaziale „Iacob Putneanul", Putna; „Străjerii datinilor", Școala Gimnazială „Dimitrie Onciul", Straja; „Cununa Vicovului", Școala Gimnazială „Ioan Vicoveanu", Vicovu de Jos; „Bilcuța", Școala Gimnazială „George Tofan", Bilca; „Ai lui Ștefan, noi oșteni" Liceul Tehnologic „Ion Nistor", Vicovu de Sus.

Ora 14.00: Hora Unirii

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews