ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Firma de consultanță controlată de Dan Barna a obținut contracte de milioane de euro cu statul, scriu jurnaliștii de la Evenimentul Zilei. Firma actualului lider al USR, care aspiră să devină președintele României, are ca obiect de activitate consultanța pentru a obține fonduri europene.

Dan Barna este expert în fonduri europene și a obținut contracte bănoase de pe urma statului, prin una din firmele sale. Potrivit Evenimentul Zilei, firma actualului președinte al USR, care aspiră să devină președintele României, are ca obiect de activitate consultanța pentru a obține fonduri europene.

În iunie 2016, la două săptămâni după ce a fost numit secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, Dan Barna a ieșit din firma pe care o înființa în 2007 alături de Dumitru Dragoș Jaliu, rămas în prezent unic asociat al Grupului de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL București.

În vremea în care era în miezul afacerii, presa economică a devoalat că SRL-ul lui Barna, al cărui administrator era soția acestuia, „a derulat contracte cu ministere și cu un consiliu local controlate de Partidul Social Democrat".

26 ianuarie 2010, firma liderului USR a primit, din partea Universității de Medicină și Farmacie "Iuliu Hațieganu" din Cluj-Napoca, un contract în valoare de 163.580,8 lei cu TVA (40.895,2 euro), pentru prestarea unor activități de formare profesională.

4 septembrie 2013, Ministerul Administrației și Internelor atribuie aceleiași firme un lot, în valoare de 992.194 lei cu TVA (220.576,4 euro), pentru servicii de elaborare și tipărire a ghidului de procedură, machetare și tipărire de fluturași, în cadrul unui program denumit „Dezvoltarea Capacității Instituționale a MAI în domeniul gestionării dosarelor europene¬.

06 iunie 2014 – Contractul de prestare servicii nr. 210, încheiat între MDRAP și SC GEA STRATEGY & CONSULTING SA, având ca obiect prestarea de servicii de realizare a unui studiu al sistemului de indicatori ai PODCA pentru atingerea țintelor de program planificate, valoare contract 53.900,00 lei, fără TVA.

06 iulie 2015 – Contractul de prestări servicii nr. 216, încheiat între MDRAP și SC GEA STRATEGY & CONSULTING SA, având ca obiect achiziția de servicii de consultanță pentru DDCA privind abordarea principiilor orizontale la nivelul POCA 2014-2020, valoare contract 140.000,40 lei, fără TVA.

17 octombrie 2014, un contract în valoare de 352.626,2 lei cu TVA (78.361,4 euro) cu Ministerul Justiției.

Un contract în data de 18 februarie 2010, de la Consiliul Județean Ialomița, condus, atunci, de "baronul” PSD Vasile Ciprian Ciupercă. Obiectul contractului era prestarea unor servicii, iar valoarea s-a ridicat la 90.528,7 lei cu TVA (22.632,2 euro). Duminică seara, candidatul la președinție Dan Barna a anunțat publicul că va pune la dispoziție, curând, contractele pe care le-a avut cu statul, ca să lămurească pe toată lumea.
 
Cititi articolul integral AICI