ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La scurt timp după ce Barna a devenit tată de băiat, ÎPS Teodosie i-a propus liderului USR o ofertă de nerefuzat, aceea să-i boteze copilul, născut pe 10 august. Singurele condiții ale arhiepiscopului ar fi ca Dan Barna să ii solicite prezența, iar cea de-a doua ca liderul USR să aibă un dialog cu ÎPS Teodosie în care să i se explice ce înseamnă ”botezul și dreapta credință”, relatează Știripesurse.
 
 
Iată declarația arhiepiscopului: 

”Dacă dânsul va vrea să îl boteze și voi avea și binecuvântarea Preafericitului, dacă o fi în București (n.r. dacă botezul va avea loc în București, unde Patriarhul Daniel este arhiepiscop de București), să îl îndemn la credință, să îi tălmăcesc ce e botezul, nu aș refuza, dar depinde de voința dânsului. Nu aș refuza. Întâi aș face un dialog cu dânsul referitor la botez, la dreapta credință, ce înseamnă aceasta. Orice om poate să se întoarcă de la întuneric la lumină, de la rău la bine.

Nu ar fi o surpriză de nepetrecut, ar putea să fie o astfel de surpriză. Tâlharii au devenit sfinți, păgânii au devenit mucenici. Iată, nu este imposibil, depinde de dumnealui. Dar, nu pot să intru forțat în conștiința cuiva. Sigur, toate sunt condiționate de persoană, de voia lui liberă. Eu nu am nimic cu nimeni, nu urăsc pe nimeni, compătimesc pe cei care nu mărturisesc adevărul. Nu voi urî vreodată vreun om fără credință sau fără religiozitate. Ura e numai de la diavol. Noi nu refuzăm pe nimeni”.