ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ieri, cineva încerca să ne convingă pe Fb că PMP-ul lui Băsescu ar fi, la alegerile parlamentare din 6 decembrie, „șansa conservatorismului” din România.
 
Era gata-gata să mă convingă să votez și în acest an, cu toată familia, pentru PMP. Unde mai pui că aici sunt și câțiva basarabeni de treabă, inclusiv fostul deținut politic al regimului de la Tiraspol, frontistul Alexandru Leșcu, la care țin foarte mult.
 
Astăzi am citit însă, tot pe Fb, o mare și ticăloasă insultă a lui T. Băsescu la adresa celui care reprezintă adevărata „șansă a conservatorismului” în toată lumea, inclusiv în tot spațiul românesc, președintele SUA, D. Trump.
 
 
Eu cred că „o umilire a Americii”, dar și a românilor care cred în viitorul creștin al Americii și României este stânga neomarxistă și atee cu care luptă acum Președintele D. Trump, apărându-și țara, și toți exponenții ei din afara Statelor Unite, inclusiv din România unde cel mai perfid dintre aceștia este fostul președinte de la Cotroceni, T. Băsescu!
 
Acum mă conving o dată în plus ce mare nenorocire pe capul românilor, inclusiv pentru noi basarabenii, a fost și mai este încă unul ca T. Băsescu!
 
După gestul scârbos al acestuia de a-l insulta pe D. Trump, evident, la 6 decembrie, nu mai am cum să votez cu PMP-ul lui T. Băsescu.
 
Nu cred și nici nu voi mai crede vreodată că unul ca Băsescu ar putea fi considerat că reprezintă dreapta conservatoare.
 
Din contră, m-am convins și v-ați convins că este unul dintre cei mai perfizi exponenți ai stângii anticreștine.
 
***

Cineva de peste Prut mă întreabă ce înseamnă cuvântul „moreak” din sintagma „moreakul Băsescu”, folosită de mine în postarea de ieri despre insulta fostului Președinte al României la adresa actualului Președinte american, D. Trump, pe care acesta și-a permis să-l compare, într-o intervenție pe Fb, în chipul cel mai perfid posibil, cu o căzătură umană ca I. Dodon. 
 
„Moreak” este echivalentul în rusă al românescului „marinar”, adică „moreakul Băsescu” înseamnă „marinarul Băsescu”.
 
Sau pur și simplu „moreakul/marinarul Petrov”.
 
Ce mult îmi place că în toată această agresiune oarbă împotriva lui D. Trump ies la iveală toți „morecii/marinarii” rețelei neomarxiste, pe care aceasta îi aliniază, prin ordin, în prima linie de atac.
 
Moreakul/marinarul Băsescu s-a executat imediat, debordând o cantitate prea mare, până la scârboșenie, de exces de zel în acest sens, astfel încât întreaga nomenklatură neomarxistă de la Bruxelles să-l observe cu ochiul liber și să-l laude pentru asta.
 
Ticăloșenia și gradul de slugărnicie ale moreakului/marinarului Băsescu/Petrov au atins cote atât de înspăimântătoare încât acesta a ajuns să-l pună pe cel mai puternic om al planetei, D. Trump, cel care, prin politica și acțiunile sale hotărâte și instransigente, a zdruncinat din temelii deep state-ul și întregul embranchement globalist de stânga (situație ce se constituie, bineînțeles, într-o amenințare reală pentru statul paralel instalat de Băsescu la București) în rând cu unul ca I. Dodon!
 
Eu cred că, în aceste circumstanțe, politice și geopolitice, anume unul ca Băsescu trebuie pus în rând sau comparat cu Dodon. Ambii înregistrează același grad de slugărnicie față de stăpânii lor din exterior, care acționează conștient și metodic împotriva intereselor noastre românești.