ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Sunt peste 150.000 de soldați comasați la frontierele ucrainene și în Crimeea. Riscul unor noi escaladări este evident”, a afirmat Josep Borrell, membru în Parlamentul European din partea Spaniei, potrivit b1.ro.

Mesajul parlamentarului european vine în urma videoconferinței desfășurate între miniștrii de externe din UE, în cadrul Consiliului Afaceri Externe(CAE)., anunță evz.

Comasarea de trupe înregistrată luna aceasta reprezintă cea mai mare desfășurare militară de la anexarea ilegală a Crimeii în 2014.

Totuși Rusia neagă acuzațiile de desfășurare de forțe la granița Ucrainei. Serghei Șoigu, ministrul rus al apărării, afirma săptămâna trecută că Rusia a transferat două armate și trei unități aeropurtate către frontiera vestică a țării, ca parte dintr-un exercițiu spontan, menționează b1.ro

Ministrul ucrainean de Externe, Dimitro Kuleba, a declarat că "La reuniunea Consiliului UE pentru Afaceri Externe desășurată astăzi, le-am prezentat colegilor informații despre acțiunile periculoase ale Rusiei. Am propus un plan gradual pentru a descuraja Rusia să amplifice criza. Principalul element: pregătirea unui nou set de sancțiuni sectorale. Sancțiunile individuale nu mai sunt suficiente", a citat știripesurse din ukrinform.net.