ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Analistul politic ucrainean Kirill Molceanov consideră că Ungaria și România nu vor putea forța Ucraina să-și modifice controversata lege a educației, nici măcar în cazul unor avize negative în acest sens din partea Comisiei de la Veneția și a Comisiei Europene, transmite Rador.

 „Kievul nu va face nicio modificare în ceea ce privește această reformă a învățământului, deoarece președintele este solidar cu minoritatea radicală de dreapta. Orice modificare va fi considerată de radicalii de dreapta ca o trădare a intereselor naționale ucrainene. În consecință, Poroșenko va fi gata să sacrifice chiar și sprijinul partenerilor occidentali”, a explicat Molceanov. 

Potrivit analistului, în viitorul apropiat, Polonia, de asemenea, se va alătura Ungariei și României în ceea ce privește pretențiile față de noua lege ucraineană a educației.
 
„Foarte curând, Polonia se va alătura cerințelor Ungariei și României privind modificarea legii educației. Ca urmare, relațiile dintre aceste țări și Ucraina vor continua să se înrăutățească. Dacă înainte Polonia era avocatul Ucrainei în UE, acum va deveni procurorul țării noastre în Europa. În cele din urmă, acest lucru va provoca dificultăți pentru integrarea europeană a Ucrainei”,  a concluzionat Kirill Molceanov, conform sursei citate.