ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biroul de presă al Arhiepiscopiei Tomisului a transmis un comunicat în care precizează că avocații Arhiepiscopului Tomisului, Teodosie, au depus la Curtea de Apel Constanța, un document realizat de un avocat din Bruxelles, specializat pe legislația UE, privind fondurile europene și a cărui concluzie este că nu există dovezi cu privire la intenția de fraudare,

Prezentăm mai jos textul comunicatului:

„Astăzi, 24 aprilie 2017, Cabinetul de avocatură Vasii, Florian și Asociații va depune în instanță opinia renumitului avocat Bernard O’Connor din Bruxelles,  specializat pe legislația europeană privind fondurile europene pentru agricultură, opinie pe care v-o comunicăm în documentul atașat.
Pe scurt, concluzia acestei opinii este că „utilizarea legii penale cu privire la fraudă în legătură cu faptele din prezenta cauză nu este în conformitate cu practica UE.”

Totodată se va solicita instanței amânarea cauzei pentru a se acorda posibilitatea procurorului și celeilalte părți să o cunoască și să-și exprime un punct de vedere.
 
Ne exprimăm încrederea că procurorii vor înțelege că au greșit în acest dosar și vor renunța la acuzații.”