ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UE nu va permite niciodată unirea Republicii Moldova cu România, pentru că nu dorește ca frontierele Uniunii Europene să se schimbe. Declarația a fost făcută de  Alexander Rahr, un expert german apropiat Kremlinului.

Cunoscutul expert german Alexander Rahr, un apropiat al Kremlinului, a declarat luni că Uniunea Europeană nu va permite recroirea frontierelor în interiorul Europei, întrebat despre eventuala unire dintre Republica Moldova și România, relatează postul de televiziune moldovean Accent tv și portalul Actualități.md în paginile lor de internet în limba rusă.

"România, am impresia, s-a integrat în Uniunea Europeană. Nu știu ce gânduri are partea americană, dar UE stă ferm pe poziții — frontierele în interiorul Europei nu pot fi schimbate", a subliniat Rahr, expert în relațiile cu Rusia al Societății germane de politică externă, care a susținut luni o conferință publică la Chișinău, la invitația liderului Partidului Socialist (pro-Kremlin), Igor Dodon, transmite Agerpres.

În același timp, el nu a exclus că, după o anumită perioadă de timp, atitudinea Europei în această chestiune s-ar putea schimba, dar orice fel de modificări de frontieră ar trebui să se facă numai pe calea unui referendum.