ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grupul consultativ al Administrației pentru Alimente și Medicamente(FDA) care s-a reunit în octombrie pentru a decide dacă să recomande sau nu vaccinul COVID pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani a anticipat greșeala pe care orașul New York este pe punctul de a o face, relatează New York Post.

Medicii din grup, cu o abținere, au recomandat în unanimitate aprobarea - dar au avertizat că autorizația ar putea fi folosită în mod abuziv. Mulți au recomandat vaccinul doar pentru copiii foarte susceptibili la rezultate proaste ale COVID și au spus că riscul vaccinului de efecte secundare legate de inimă la tineri a făcut ca așteptarea să fie o decizie rezonabilă.

Cu toate acestea, primarul New York-ului, Eric Adams, a declarat săptămâna trecută că va cere ca cei 1 milion de elevi din școlile publice ale orașului să fie vaccinați dacă Departamentul său de Sănătate o va recomanda. Randi Weingarten, șefa Federației Americane a Profesorilor, al doilea cel mai mare sindicat al profesorilor, susține, de asemenea, obligativitatea vaccinării elevilor.

Administrația de Blasio încearcă deja, prin e-mailuri recente adresate părinților din școlile publice care îi avertizează: "În cazul unei închideri parțiale, copiilor vaccinați li se va permite să continue să meargă la școală, în timp ce copiii nevaccinați vor trebui să meargă la școală de la distanță și în mod asincron".

Aici și în Chicago, San Francisco și în alte orașe din țară, copiii trebuie deja să fie vaccinați pentru a intra în spații publice închise, cum ar fi muzeele, restaurantele și teatrele.

Dr. Michael Nelson, șeful Diviziei de astm, alergii și imunologie clinică de la Universitatea din Virginia, a fost unul dintre membrii grupului consultativ care și-a exprimat îngrijorarea:
 
"Aproape fiecare vot exprimat astăzi va fi pus sub semnul întrebării pe baza discuției pe care am avut-o astăzi. Personal, consider că aceasta este o problemă de acces [la vaccinare] ... nu un mandat pentru toate aceste grupe de vârstă".  "Pentru mine, cu siguranță nu ar trebui să subestimăm cunoștințele și puterea de decizie a publicului."

Dr. Michael Nelson a declarat că părinții, nu birocrații, sunt cei mai bine pregătiți pentru a evalua nevoile de vaccinare ale copiilor lor.
 
Dr. James Hildreth a mers atât de departe încât a spus că „cea mai potrivită cale de urmat pentru mulți copii ar fi să nu se facă nimic, chiar și după ce vaccinul va fi disponibil."

Un alt membru al comisiei, Dr. Cody Meissner, a explicat:
 
"Cred că am văzut că aproximativ 68% dintre copiii spitalizați cu COVID-19 au comorbidități subiacente, ceea ce înseamnă că aproximativ 32% nu au. Și apoi, dacă ar fi să luăm 40 la sută din acest grup care au deja imunitate, ajungem la un procent foarte mic de copii de 6-11 ani, altfel sănătoși, care ar putea obține unele beneficii. Și pur și simplu nu știm care vor fi efectele secundare."

Următorul său comentariu a fost premonitoriu:
 
"Nici măcar nu este clar că acest vaccin va reduce ratele de transmitere. Sperăm că așa va fi, dar nu știm. Probabil că acest vaccin nu va preveni infecția, ci va preveni bolile grave. Sunt doar îngrijorat că, dacă spunem da, statele vor impune administrarea acestui vaccin copiilor pentru a merge la școală. Iar eu nu sunt de acord cu acest lucru. Cred că ar fi o eroare în acest moment, până când vom obține mai multe informații despre siguranță", a declarat medicul.