ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Expertizele oficiale confirmă ceea ce Doina Pană bănuia încă din 2019. În timpul mandatului său la Ministerul Apelor și Pădurilor, aceasta a fost otrăvită cu mercur, scrie EVZ.

Fostul ministru Doina Pană susține că are indicii despre cei care au dorit să o otrăvească și că a prezentat aceste informații la DIICOT. Ea a spus, la România TV, că este vorba despre o persoană din apropierea sa care ar fi plătit pentru a fi omorâtă. Doina Pană a mai spus că motivele pentru care s-a încercat otrăvirea sa au fost legate de reglementările pe care le-a pregătit în domeniul silvic. „Măsurile pe care le-am luat i-au făcut pe mulți să piardă milioane de euro pe an”, a spus Doina Pană.

Potrivit spuselor sale, în acest moment există o anchetă la DIICOT, însă cercetările au fost încetinite, în ultimul an, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Există suspecți, au fost mulți audiați, Ancheta a fost încetinită din cauza pandemiei. Ar trebui reluate niște audieri… Am obosit și nu mai vreau să fac presiuni în sensul accelerării investigațiilor”, a mai spus fostul ministru.

Pe de altă parte, Doina Pană a precizat că în prezent se simte bine și că organismul se reface: „Sunt bine, mai am un pic de luptă cu depunerile de pe organe, dar am eliminat o mare parte din aceste depuneri. Acum sunt bine”.

Cele două expertize efectuate au demonstrat faptul că în sângele fostului ministru PSF se afla o cantitate mare de mercur.

„Într-un final, pentru că au epuizat toate analizele specifice, cineva a avut ideea de a mă trimite la toxicologie. La Spitalul Floreasca. Și acolo am aflat că aveam o concentrație mare de mercur. Ce pot să vă spun cu certitudine este că nu mi s-a pus o singură doză, încât să mi se facă imediat rău, a fost ceva programat. Eu am convingerile mele, din ce direcție vine”, a afirmat Doina Pană la Antena 3.

Ziarul de Craiova scria încă din 2019 că Doina Pană ascundea un secret incredibil: fusese otrăvită pentru anumite decizii pe care le-a luat, decizii care au afectat în mod special interesele unuia dintre cei mai mari actori, una dintre cele mai mari companii exportatoare de lemn romanesc, este vorba de firma austriaca Schweighofer.

Bănuiala Doinei Pană se îndreapta către compania Holzindustrie Schweighofer, care ar fi finanțat o operațiune de otrăvire a ei cu mercur, într-o schemă elaborată la care au fost suspectati mai multi oficiali guvernamentali, dar cercul s-a restrans apoi doar la unul, de cea mai mare greutate.

Sursele ziarului indicau faptul că la DIICOT București exista un dosar foarte amplu cu suspiciuni rezonabile potrivit cărora Doina Pană a fost otrăvită cu mercur in cantitati insemnate cu larga complicitate a SEFULUI DE CABINET de atunci al Doinei Pana, cu care avea, datorită naturii funcției, contacte zilnice și constante. Acea persoană se ocupa atât de organizarea agendei ministrului, corespondență, cât și de furnizarea de hrană.

Sursele Ziarului de Craiova afirmau că alimentele si apa au fost aduse pentru Doina Pană în interiorul clădirii Guvernului, la prânz sau seara, fiind alterate cu mercur în mod deliberat.
 
Sorin Roșca Stănescu atrage atenția (video): Atentat la viața unui ministru, comis de mafia pădurilor! Nu e o chestiune de siguranță națională?