ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Mai multe persoane au suferit arsuri ușoare sau zgârieturi în urma unei explozii care s-a produs duminiscă într-o anexă din incinta Mănăstirii Sihăstria Rarăului, din Suceava.
 
Până în prezent o singură persoană a fost transportată la spital, evaluările medicale fiind în desfășurare.
 
Conform ISU Suceava, cauza probabilă a exploziei este o acumulare de gaze într-o încăpere a unei construcții anexe din cadrul Mănăstirii Sihăstria Rarăului.  În urma deflagrației, din cauza suflului fierbinte și a geamului încăperii, care s-a spart, au fost rănite persoanele din zonă, unele suferind arsuri ușoare, altele zgârieturi și tăieturi de la bucățile de sticlă pulverizate. 
 
La fața locului intervin pompierii militari cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, cu sprijinul a două echipaje SAJ. 
 
Până în momentul de față au fost evaluate medical cinci persoane, dintre care doar o femeie a fost transportată la spital. Ceilalți răniți au refuzat transportul la spital. Explozia nu a fost urmată de incendiu, iar după investigațiile medicale și acordarea primului ajutor medical, se vor desfășura cercetările pentru identificarea cauzei probabile și a circumstanțelor în care s-a produs explozia. 
 
Suflul exploziei a afectat o cameră tehnică și o bucătărie aflate în construcția anexă.