ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Expoziția „MONUMENTELE BASARABIEI FURATE” va fi vernisată duminică, 1 august 2021, la ora 13:00 în incinta Muzeului Național de Istorie din Chișinău, unde va rămâne până pe 30 August inclusiv, cu o zi înainte de Ziua Limbii Române, informează Asociația MONUMENTUM

„Expoziția cuprinde 31 de roll-up-uri (standuri) unde sunt redate informații și fotografii din campania de restaurare/restabilire a monumentelor românești din R. Moldova între anii 2009-2021. De asemenea, vor fi expuse câteva monumente în miniatură, lucrate în bronz”, au comunicat organizatorii.

Parteneri ai evenimentului sunt Muzeul de Istorie a Moldovei, TVR Moldova, Consulatul General al României la Bălți, Patriarhia Română, Mitropolia Ortodoxă Română a Basarabiei, Agenția de Știri Basilica, Fundația Heritage 21, AIRM și alții.

Asociația „Monumentum” a fost înființată în anul 2018 - anul Centenarului Marii Uniri - de un grup de intelectuali din Chișinău, având ca scop principal restabilirea monumentelor interbelice din stânga Prutului, informează Basilica.ro.

Pentru activitatea desfășurată, anul trecut, membrii asociației au primit distincții din partea Mitropolitului Petru al Basarabiei.