ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biblioteca Academiei Române, prin Cabinetul de Manuscrise, Carte Rară, alături de curatoarea Gabriela Dumitrescu și de comunitatea monahală a Mănăstirii Voroneț, deschide expoziția „Mănăstirea Voroneț, 533 de ani de la înființare, 30 de ani de la redeschidere".
 
Vernisajul acesteia are loc marți, 6 aprilie 2021, la ora 11:00, în Sala „Theodor Pallady" a Bibliotecii Academiei Române, se arată într-o postare a instituției. Este primul eveniment organizat de Academia Română după sărbătorirea zilei acesteia, pe 4 aprilie.

În cadrul manifestării, vor lua cuvântul următoarele personalități: Acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, P.F. Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Acad. Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei Române, Stavrofora Irina Pântescu, întâia stareță a Mănăstirii Voroneț, prof. ing. Nicolae Șt. Noica, membru de onoare al Academiei Române și director general al Bibliotecii Academiei.

Expoziția rămâne deschisă în perioada 6-16 aprilie 2021 și poate fi vizitată în intervalul orar 10-14, cu programare prealabilă la tel. 021.212.82.85 sau la adresa directie@biblacad.ro.