ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși a provocat un val de reacții negative,  cea mai controversată expoziție,  „Our Body: Universul Interior”, care prezintă corpuri umane reale și secțiuni, revine în România.  Va fi deschisă la City Park Mall Constanța, în perioada 15 iulie - 15 octombrie, potrivit cotidianul.ro.

După ce-a traversat peste 30 de țări și a fost văzută de peste 50 de milioane de oameni, expoziția „Our Body: Universul Interior” va ajunge din nou în România, în parcarea VIP nivel 1 Nord a mall-ului.

În 2015 si 2016 expoziția a ajuns la Cluj-Napoca, respectiv la Timișoara, stârnind reacții negative ale societății civile. Două organizații non-guvernamentale, Asociația Pro Vita București și Societatea Independentă Română a Drepturilor Omului au adresat o scrisoare directorului Universal Exhibition Group și a existat chiar și o petiție în care se arata că expoziția prezintă „peste 200 de exponate, corpuri umane care majoritatea provin din Republica Populară Chineză, corpuri umane reale, în diferite ipostaze, jupuite de piele, cu țesuturile și organele interne expuse”.
 
De asemenea, la Timișoara, la câteva zile de la deschiderea expozitiei, Societatea Timișoara a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara pentru profanarea de cadavre, subliniind că  „expunerea unor cadavre spre delectarea publicului, în diferite ipostaze, unele chiar ilare, în scopul de a obține profit, reprezintă un comportament nefiresc față de corpul unei persoane decedate, care afectează grav sentimentul de respect față de morți și contravine credințelor tradiționale ale poporului român ce impun un comportament decent față de corpul defunctului și organizarea de funeralii”.