ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O expoziție de lenjerie intimă masculină este organizată în colaborare cu Arhiepiscopia Catolică din Veneția.

În perioada 16 aprilie - 2 octombrie 2024, în biserica catolică San Fantin va avea loc expoziția intitulată „Sweat Study”, care constă în 207 piese de lenjerie intimă masculină sculptate în marmură de Carrara și răspândite pe podeaua bisericii, relatează spzh.media.

Anunțul de pe site-ul expoziției afirmă că „aceste haine modeste, îndepărtate de corpurile care le-au purtat, devin simboluri tangibile ale identității și ale pierderii, subliniind corpul ca loc politic și umanizând viețile invizibile atinse de război și teroare”.

Autorul „obiectelor de artă” sub formă de lenjerie intimă masculină este artistul britanic de origine iraniană Reza Aramesh.

Lenjeria intimă este realizată din marmură de Carrara și este întinsă pe podeaua bisericii San Fantin, o biserică din secolul al XII-lea care adăpostește miraculoasa icoană bizantină a Sfintei Marina.

Expoziția este organizată în colaborare cu Arhidieceza catolică din Veneția, cunoscută și sub numele de „Patriarhia venețiană”.

Arhidieceza de Veneția face parte din regiunea ecleziastică Triveneto. În prezent, arhidieceza este condusă de „patriarhul” Francesco Moraglia. „Patriarhul onorific” este cardinalul Bisericii Romano-Catolice Angelo Scola.

Anterior s-a raportat că, potrivit cardinalului Bisericii Romano-Catolice Gerhard Müller, în Biserica Catolică există episcopi care nu cred în Dumnezeu.