ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un controversat personaj sârb, expulzat pentru spionaj din România, a participat ca invitat la discursul susținut de Vladimir Putin în Parlamentul de la Moscova, informează EvZ.

Este vorba despre Bratislav Živković, comandantul unei organizații paramilitare din Serbia, care a fost implicat în războiul dus de separatiștii ucraineni în Donbas.

În 2018 a fost anchetat, din acest motiv, de autoritățile sârbe, însă cercetările au fost abandonate de procurorii de la Belgrad.

Îmbrăcat într-o uniformă militară, sprijinindu-se într-o cârjă, Bratislav Živković a ocupat un loc chiar în primele rânduri la discursul lui Vladimir Putin. El a fost surprins de fotografi, în vreme ce înregistra cu telefonul cuvintele dictatorului de la Kremlin.

Conform sursei citate, în România, Bratislav Živković este cunoscut, în special, serviciilor de informații care l-au expulzat din țară pentru spionaj. 

El a fost surprins, în anul 2017, în timp ce fotografia radare militare de pe coasta Mării Negre. Acesta urma să transmită în Rusia reperele GPS ale acestor echipamente. 

Potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, Živković era extrem de interesat și de baza militară de la Mihail Kogălniceanu. El a venit de 4 ori în România, călătorind din Bulgaria sau din Ucraina, înainte să fie prins, și de fiecare dată s-a stabilit la Constanța.
 
Drept urmare Živković a fost declarat indezirabil pentru o perioadă de 15 ani, din considerente ce țin de securitatea națională. 

FOTO: Bratislav Živković, în primul rând la discursul lui Putin