ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma articolului nostru de azi, noi informații terifiante, de domeniul clanurilor infracționale, ies la iveală din tenebrele Uniunii Artiștilor Plastici din România. Astfel, o sursă din interiorul conducerii UAP ne confirmă suspiciunile noastre de CORUPȚIE și CONFLICT DE INTERESE dar mai adaugă la acestea și încă două suspiciuni, de FALS și US DE FALS, oferindu-ne drept dovadă un document-bombă.

Citiți: Artiștii României se ridică în apărarea pictorului Dinu Pacea după ce președintele UAP Petru Lucaci i-a făcut cadou prietenului său proletcultist Călin Dan atelierul acestuia. Culmea-culmilor, în ciuda actelor UAP, directorul MNAC contestă cadoul primit

Documentul este practic o DEZICERE OFICIALĂ a directorului Muzeului Național de Artă Contemporană, fostul proletcultist scînteist Călin Dan, de orice atribuirea a atelierului din Pangrati în care lucrează de zeci de ani artistul Constantin Pacea, fiul și continuatorul pictorului Ion Pacea.

Problema e deja de ordin penal, după cum relevă documentul remis redacției.

Practic, după apariția dezvăluirilor din presă cu privire la abuzurile din jurul Cazului Pacea, pe data de 21.03.2023, Călin Dan afirmă în adresa sa oficială către actualul președinte al Uniunii Artiștilor Plastici, totodată prietenul său, Petru Lucaci, că nu are nici o legătură cu acest caz.

C. Dan afirmă textual: „Voiesc să vă informez pe acestă cale  - oficială - că nu dețin (prin repartiție, sau altfel) nici un spațiu în compelxul de ataliere din str. Pangratti ți, în eventualitatea existenței unor documente care stipulează sau afirmă contrariul, nu poate fi vorba decât despre o eroare materială pe care vă rog respctuos să o corectați de urgență.”

Buba mare de-abia de-acum iese la lumină, supurând. Dar mai întâi, iată documentul:

Ciudățenia maximă este că într-un alt document oficial, al UAP, respectiv în Notificarea de amenințare a artistului Dinu Pacea cu evacuarea forțată, președintele UAP, Petru Lucaci afirmă în ton de negru pe negru, așa cum a învățat să se inspire de la mari maeștri, următoarele:

„În acest sens, Consiliul Director al Filialei de Pictura la data de 02.06.2021 a hotărât repartizarea studioului de creație, (sic) dlui Dan Călin Corneliu, artist plastic, membru al UAPdR.

Luând act de hotărârea Filialei de Pictură privind repartizarea spațiului, Consiliul Director al UAPdR la data de 03.06.2021 a procedat la încheierea contractului de utilizare aferent acestui spațiu, cu dl. Dan Călin Corneliu”.

Cu alte cuvinte, C.C. Dan a participat la un concurs de atribuire a unui atelier de creație fără să știe, a depus un dosar aferent concursului în baza căruia a și fost desemnat câștigător - tot fără să știe -, a obținut repartizarea studioului de creație al lui Dinu Pacea - iar fără să știe -, pentru ca într-un final să și semneze contractul de utilizare pentru preluarea acestui spațiu, „iar din nou” fără să aibă habar. 

Chestia asta se numește ori Boala ALZHEIMER în ultimul stadiu, din partea lui, ori FALS și UZ DE FALS din partea Conducerii UAP.

Așteptăm ca artiștii reali ai României să-și scuture puțin conducerea pentru a scoate dosarul in/vizibil cu care CC Dan NU/A PARTICIPAT la concursul prin care nu/a primit cadou un atelier în Dorobanți, întâmplător pe același palier cu amicii săi, șeful UAP, Dr. Petru Lucaci, și rectorul UNARTE, Cătălin Bălescu.

Iată și Dovada: