ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii DNA au descins, vineri dimineața, la Primăria Timișoara. Aceștia au trecut glonț pe lângă omul de pază și au mers direct la biroul viceprimarului Ruben Lațcău (USR). Deocamdată nu se  știe care este motivul descinderii, dacă Lațcău este vizat de anchetă sau dacă, din contră, acesta ar fi depus vreo plângere iar DNA a mers să ridice documente, informează Știri pe Surse

Timișoara e în prezent în centrul unui scandal uriaș. Compania locală de termoficare, ajunsă în insolvență după ce administrația USR a refuzat să cumpere certificate verzi, trebuie să cumpere și în acest an aceleași certificate pe care anul trecut nu le-a cumpărat. Refuzul a însemnat o amendă de 20 de milioane de euro, iar dacă nici în acest an nu se vor cumpăra, societatea locală de termoficare va intra direct în faliment, a anunțat administratorul judiciar.
 
DNA comunică, dar nu spune nimic
 
Direcția Națională Anticorupție (DNA) a recunoscut pe site-ul său că a făcut vineri „percheziții domiciliare la sediul unei instituții publice” din Timișoara, dar nu a dat detalii suplimentare.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție.

În cursul zilei de 08 aprilie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la sediul unei instituții publice situate în municipiul Timișoara.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a transmis Biroul de Informare și Relații Publice al DNA într-un comunicat de presă