ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce doar cu o săptămână în urmă se discuta de închiderea Marii Britanii de Crăciun și Anul Nou, astăzi, în prima zi a lui 2022, ministrul britanic al Sănătății, Sajid Javid, a declarat că nu vor fi introduse noi restricții decât ''în ultimă instanță'' în Anglia, în ciuda înmulțirii cazurilor de infectare cu Omicron, precizând că trebuie obținute mijloacele pentru a putea "trăi cu virusul", prin vaccinare, tratamente și depistare masivă, relatează AFP citată de Agerpres.

Spitalizările în Marea Britanie sunt încă reduse, în ciuda isterei propagandei oficiale cu Omicronul.

"Numărul (persoanelor) de la unitățile de terapie intensivă sunt stabile și nu urmează pentru moment traiectoria pe care am văzut-o anul trecut în această perioadă, în timpul valului Alpha", a precizat Sajid Javid într-un articol de opinie publicat în Daily Mail.

El consideră că Anglia se află într-o poziție "mult mai puternică" datorită unei campanii masive de vaccinare cu o a treia doză și de aceea guvernul a decis să nu impună aici noi restricții în timpul sărbătorilor, a adăugat el, spre deosebire de Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

Aceasta în ciuda faptului că un raport al Guvernului Marii Britanii admite că vaccinurile au afectat sistemul imunitar natural al celor dublu vaccinați, după cum arată medicul Damian Baciu. Lauda cu vaccinare oricum nu miroase a bine, având în vedere că mare majoritate a celor din spitale sunt vaccinați.

"Restricțiile asupra libertății noastre nu trebuie introduse decât în ultimă instanță", a adăugat Javid în Daily Mail. Subliniind "costul sanitar, social și economic enorm al izolării", el a spus că trebuie obținute mijloacele pentru a putea "trăi cu virusul", prin... „vaccinare, tratamente și depistare masivă”. Rămâne de văzut.

Cotidianul Daily Telegraph a relatat totuși sâmbătă că guvernul ar putea prelungi în ianuarie recomandarea de telemuncă, în vigoare de la mijlocul lui decembrie, mai transmite Agerpres.

Dacă aceasta se întâmplă în Anglia unde sunt peste 160.000 de cazuri de infectări și peste 150 de morți azi, DE CE NU SE DESCHIDE ROMÂNIA VERDE?