ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


FBI, în timp ce confisca obiecte de la domiciliul unui bărbat acuzat că a fost unul dintre liderii incidentelor din 6 ianuarie de la Capitoliul SUA, a luat din locuința acestuia un model Lego complet construit al Capitoliului SUA, împreună cu alte obiecte, potrivit NewsMax

Setul Lego, împreună cu un caiet care conținea instrucțiuni despre cum să creeze o "miliție a orașului natal", au fost confiscate din locuința lui Robert Morss, în vârstă de 27 de ani, din Glenshaw, Pa. El este acuzat de agresiune, rezistență sau împiedicare a ofițerilor, precum și de tulburare a ordinii publice, furt de bunuri americane și obstrucționare, relatează New York Post.

Documentele judiciare publicate de The Smoking Gun arată, de asemenea, că forțele de ordine au recuperat mai multe obiecte și haine care par să se potrivească cu cele pe care Morss le avea asupra sa la protestele din 6 ianuarie de la Capitoliu, inclusiv un steag cu mesajul "Don't Tread on Me", o gheată neagră, uniforme militare și o geantă militară utilitară.

Documentele depuse în instanță nu au indicat dacă anchetatorii federali cred că Morss a folosit setul Lego de 1032 de piese, care poate fi achiziționat de pe Amazon și de la alte magazine, pentru a ajuta la pregătirea protestelor de la Capitoliu. 

Procurorii îl acuză că a dirijat mulțimea în timpul "uneia dintre cele mai intense și mai prelungite confruntări" cu forțele de ordine, potrivit documentelor judiciare citate de publicație.

Morss ar fi smuls un scut de la un ofițer al Departamentului de Poliție Metropolitană și ulterior a organizat un "zid de scuturi" folosit pentru a strivi ofițerii de poliție, inclusiv pe ofițerul MPD Daniel Hodges, care fusese prins între uși. 

Avocații guvernului, în moțiunea lor din 2 iulie, au declarat că agenții au recuperat, de asemenea, un caiet din mașina lui Morss care conținea "scrieri care includeau "Pas cu pas pentru a crea miliția orașului natal"" și o listă de "lucruri de făcut" a miliției care includea pași precum "ambuscade" și "exerciții de luptă" și memento-uri denumite "Aduceți pușca de asalt"  și "4 încărcătoare".

Morss, care rămâne în custodie, a servit ca militar și cel mai recent a lucrat ca profesor suplinitor, iar procurorii federali spun că, pe 6 ianuarie, "a venit pregătit pentru violență și apoi a condus în mod repetat mulțimea violentă" în atacuri asupra agenților de aplicare a legii. 

El a fost pus sub acuzare pentru presupusul său rol în aceste evenimente și se confruntă cu nouă acuzații diferite, potrivit Departamentului de Justiție.

Un demonstrant a fost ucis în timpul evenimentelor violente, iar ofițerul de poliție al Capitoliului, Brian Sicknick, care era de serviciu în acea zi, a murit din cauze naturale a doua zi.

Sunt în curs de desfășurare anchete privind sute de suspecți, iar peste 500 de persoane au fost inculpate penal până în prezent.