ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul general al statului Virginia și cei din alte 19 state au cerut FBI-ului să înceteze imediat să îi mai spioneze pe catolici și să prezinte "toate materialele" legate de memorandumul "anti-catolic" recent divulgat, transmite LifeSiteNews.

Procurorul general al statului Virginia a trimis o scrisoare în numele a 19 state prin care a cerut FBI să clarifice originile și punerea în aplicare a memorandumului său "anti-catolic" recent divulgat, inclusiv dacă FBI a început să îi spioneze pe catolici.

Într-o scrisoare trimisă vineri directorului FBI, Christopher Wray, și procurorului general al SUA, Merrick Garland, procurorul general al statului Virginia, Jason Miyares, a calificat drept "anticatolic" și "antiamerican" un memorandum care îi vizează pe așa-numiții "catolici tradiționaliști radicali" și a cerut ca FBI "să prezinte public toate materialele" referitoare la acest document.

Memorandumul de opt pagini de la biroul FBI din Richmond, Virginia, afirmă că "interesul tot mai observat al extremiștilor violenți motivați rasial sau etnic (RMVE) pentru ideologia catolică tradiționalistă radicală (RTC) prezintă aproape sigur noi oportunități de atenuare a amenințărilor" prin intermediul "dezvoltării de surse și de fire capcană".

Documentul susține că RMVE au "căutat" cultul catolic tradițional și folosesc limbajul ideologiei RTC pe rețelele de socializare. În afară de participarea la slujba tradițională în latină, se consideră că RTC-urile "resping" în mod obișnuit Vatican II ca fiind un "conciliu valid", potrivit memorandumului.

În ceea ce privește etichetarea de către guvern a anumitor catolici drept "extremiști violenți" din cauza convingerilor lor și planurile sale de a recruta catolici pentru a-i spiona pe colegii lor de parohie, Miyares a remarcat: "Sincer, este ceea ce m-aș aștepta de la Cuba comunistă".

Scrisoarea de vineri a cerut ca FBI să ordone mai întâi "imediat și fără echivoc personalului agenției să nu mai vizeze americani pe baza credințelor și practicilor lor religioase".

De asemenea, cei 20 de procurori generali au cerut în mod specific "o explicație completă a originilor documentului, documente legate de punerea sa în aplicare" și informații despre modul în care catolicii din Virginia au fost deja afectați de document, inclusiv despre "dacă FBI a început să se infiltreze în lăcașurile de cult în conflict cu orientările interne ale FBI".

În timp ce FBI a retras documentul în urma reacțiilor intense legate de conținutul său, Miyares și procurorii generali care l-au subsemnat au subliniat faptul că rămân neînduplecați de "eforturile de control al pagubelor" ale FBI.
 
Procurorul general a subliniat, de asemenea, că "spionarea catolicilor" este "o utilizare absurdă a resurselor federale de aplicare a legii și de contrainformații", în timp ce activitățile ilegale vădit periculoase rămân neabordate, cum ar fi traficul zilnic de "cantități letale de fentanil" peste graniță, și amenințările serviciilor secrete străine, demonstrate de incursiunea prelungită a unui balon spion chinezesc pe teritoriul american.

Miyares a remarcat, de asemenea, că FBI a "dezavuat" deja practica spionării americanilor în lăcașurile de cult, așa cum a făcut-o în moschei după atacurile teroriste de la 11 septembrie. De fapt, FBI "își revizuise orientările interne în 2010 și 2013 pentru a împiedica agenții săi să nesocotească fără milă libertatea religioasă a cetățenilor americani".

"Ar fi într-adevăr foarte îngrijorător dacă FBI ar fi reluat această practică împotriva catolicilor americani sau, mai rău, dacă nu ar fi închis niciodată programul în primul rând", a scris Miyares.

Denunțătorul FBI care a publicat memoriul anti-catolic, Kyle Seraphin, a avertizat recent că acesta servește drept "ușă deschisă" pentru a-i viza pe toți creștinii din SUA ca fiind criminali.

"Cred că, dacă suntem realiști, au găsit o poartă de acces în ceea ce ei cred că este catolicismul marginal pentru a trece la creștini în general și a-i declara ca fiind adevărații criminali din această țară sau potențiali teroriști", a declarat el joi pentru Tucker Carlson.

Este demn de remarcat faptul că menționarea în document a convingerilor "anti-LGBTQ" ale RTC pare să denigreze nu doar marea majoritate a catolicilor tradiționali, ci și majoritatea creștinilor conservatori, deoarece credința biblică potrivit căreia căsătoria există doar între un bărbat și o femeie este interpretată de activiștii pro-LGBT ca fiind "anti-LGBTQ".