ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a anunțat săptămâna trecută retragerea de la vânzare a aproximativ 2,2 milioane de kituri de testare COVID-19 la domiciliu, după ce a constatat că acestea au generat o rată „mai mare decât cea acceptabilă” de „rezultate fals-pozitive”, arată LifeSiteNews.

CBS a relatat că această retragere masivă „este o extindere a retragerii de luna trecută a 200.000 de kituri, pentru aceeași problemă”.


Administrația Biden a sprijinit financiar producătorul testelor defecte la începutul acestui an, convenind la 24 februarie un acord de 231,8 milioane de dolari, pentru a crește numărul de teste COVID-19 efectuate la domiciliu în Statele Unite.

FDA a declarat că testele sunt retrase din cauza faptului că generează „mai multe rezultate fals-pozitive decât cele acceptabile pentru SARS-CoV-2”.
 
Agenția federală a adăugat că retragerea celor peste 2 milioane de kituri este catalogată „ca fiind o retragere de "cel mai grav tip", cunoscută sub denumirea de retragere de clasa I”, adăugând că „utilizarea acestor teste poate avea consecințe adverse grave asupra sănătății sau poate provoca moartea”.
 
Citând un raport al FDA, The Federalist a subliniat că „un test fals pozitiv ar putea duce la întârzierea diagnosticării sau a tratamentului pentru boala reală a unei persoane, la tratamente COVID-19 inutile care pot avea efecte secundare nefaste sau la o izolare inutilă".

De asemenea, persoanelor care sunt testate pozitiv la COVID-19 li s-ar putea refuza accesul în locuri publice sau li s-ar putea interzice să meargă la serviciu în multe cazuri.
 
Produse de compania de biotehnologie Ellume, din Australia, kiturile de testare defecte primiseră o autorizație pentru utilizare de urgență (EUA) de la FDA pe 15 decembrie 2020 și o revizuire a EUA, pe 11 februarie 2021, pentru a permite utilizarea kiturilor companiei la domiciliu.

Săptămâna trecută, FDA a luat decizia de a retrage de pe piață cele peste 2 milioane de kituri de testare produse între 24 februarie și 11 august 2021, după ce a constatat că testele din loturile respective au produs o rată inacceptabil de mare de rezultate fals pozitive.

Potrivit NPR, 35 de rezultate fals pozitive au fost raportate la FDA.
 
The Federalist a precizat că "[t]oate testele retrase au fost fabricate începând cu 24 februarie, la doar câteva zile după ce administrația Biden i-a înmânat milioane de euro companiei Ellume", iar CBS a raportat că testele din loturile defecte au fost distribuite între 13 aprilie și 26 august.

Kiturile de testare defecte reprezintă peste 10% din numărul total de teste fabricate de Ellume.