ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noile vaccinuri anticovid de la Pfizer și Moderna au fost aprobate de FDA. A fost acordată aprobarea completă pentru a fi administrate la persoanele cu vârsta de peste 12 ani, iar autorizația de utilizare în regim de urgență le acoperă pentru vaccinarea bebelușilor cu vârste de până la șase luni.

Totuși, noile vaccinuri NU sunt concepute pentru variantele dominante actuale. Aceste seruri au fost create pentru subvarianta XBB.1.5, care practic a dispărut. Dacă numele vă sună familiar, s-ar putea să fie din cauză că Jimmy Fallon s-a făcut de râs cântând o piesă dedicată acestei subvariante în urmă cu opt luni.
 
Iată un rezumat al presei corporatiste:

Autoritățile americane de reglementare a medicamentelor au autorizat noi vaccinuri COVID-19 pe 11 septembrie, într-un efort de a aborda eficacitatea slabă a vaccinurilor actuale.
 
FDA a autorizat vaccinurile de la Moderna și Pfizer, care vor fi disponibile americanilor cu vârsta de doar 6 luni la sfârșitul acestei luni.
 
Vaccinarea continuă să fie crucială pentru sănătatea publică și pentru protecția împotriva consecințelor grave ale COVID-19.

Vaccinurile Moderna și Pfizer au fost aprobate pentru persoanele cu vârsta de 12 ani și mai mult, cu autorizație de urgență acordată pentru cei cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 11 ani.
 
Vaccinul de la Novavax nu a fost menționat în autorizație.
 
Vaccinurile autorizate vizează subvarianta XBB.1.5 a variantei virusului Omicron, deși această subvariantă a fost deja înlocuită în mare parte de tulpini mai noi, cum ar fi EG.5.

Autorizațiile au fost acordate pe baza unor studii care au arătat niveluri de anticorpi neutralizanți comparabile cu cele ale versiunilor anterioare ale vaccinurilor.
 
CDC se va întâlni cu consilierii săi pentru a stabili ce populații ar trebui să primească noile vaccinuri, guvernul federal urmând să acopere costurile, în cazul în care va fi recomandat.

În timp ce multe țări au sfătuit persoanele tinere și sănătoase să nu se vaccineze împotriva COVID-19 din cauza scăderii numărului de cazuri, CDC ia în considerare recomandarea de a se administra anual vaccinurile COVID-19. Pfizer și Moderna au declarat că noile vaccinuri vor costa în jur de 110-130 de dolari.

Numărul de vaccinuri necesare variază în funcție de grupa de vârstă și de vaccinarea anterioară.
 
Persoanele cu vârsta de 5 ani și peste sunt eligibile pentru o singură doză, în timp ce copiii cu vârste cuprinse între 6 luni și 4 ani care au fost vaccinați anterior pot primi una sau două doze. Copiii din această grupă de vârstă care nu au fost vaccinați pot primi trei doze din noul vaccin Pfizer sau două doze din noul vaccin Moderna.