ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația pentru Alimente și Medicamente va atașa o etichetă vaccinului Johnson & Johnson avertizând asupra unui risc crescut de apariție a unei afecțiuni nervoase rare cunoscute sub numele de sindromul Guillain-Barre, conform New York Times.

Un număr de 100 de oameni din cei aproximativ 12.800.000 de americani care au primit vaccinul Johnson & Johnson au dezvoltat această afecțiune neurologică. Cu toate acestea, FDA a ales să adauge o etichetă de avertizare deoarece se crede că riscul de a dezvolta sindromul Guillain-Barre este de aproximativ trei până la cinci ori mai mare în cazul celor care au luat vaccinul Johnson & Johnson.

"Nu este surprinzător să găsim aceste tipuri de efecte adverse asociate cu vaccinarea", a declarat pentru New York Times Dr. Luciana Borio, fost cercetător șef interimar la FDA. Beneficiile vaccinului "continuă să fie mult mai mari decât riscurile".

Majoritatea americanilor au primit vaccinurile de la Pfizer-BioNTech și Moderna, care se administrează în două injecții pe parcursul a mai multor săptămâni. Vaccinul Johnson & Johnson este o singură injecție, iar administrația Biden a exportat cantități limitate în alte națiuni. Compania plănuiește să ofere până la 400 de milioane de doze statelor africane.

Agențiile federale au întrerupt temporar administrarea vaccinului Johnson & Johnson în aprilie, pentru a investiga o tulburare rară de coagulare în rândul a șase beneficiari ai vaccinului din totalul de șapte milioane de beneficiari americani la acel moment. Pauza pare să fi contribuit la reducerea cererii de vaccin.