ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) spune acum că are nevoie de 75 de ani - față de termenul de 55 de ani solicitat inițial de agenție - pentru a publica integral o versiune verificată, cu porțiuni de text ascunse, a tuturor documentelor din dosarul depus de Pfizer la FDA în vederea obținerii autorizației pentru vaccinul său anti-Covid Comirnaty, arată The Defender

Într-un memoriu juridic depus la data de 7 decembrie, FDA a declarat că are de procesat 59.000 de pagini suplimentare de documente, care nu au fost menționate inițial de agenție în instanță. Agenția nu a oferit o explicație pentru motivul pentru care aceste documente au fost inițial omise.

Agenția a declarat că poate publica un prim set de aproximativ 12.000 de pagini până la sfârșitul lunii ianuarie. După această dată, FDA a spus că poate prelucra și divulga doar 500 de pagini de documente pe lună.

Prin urmare, întreaga arhivă de documente nu va fi publicată în întregime înainte de 2096. Conform calendarului inițial al FDA, publicarea documentelor nu ar fi fost finalizată mai devreme de 2076, adică peste 55 de ani.
 

FDA nu a dezvăluit criteriile pe care le va folosi pentru a selecta primele 12.000 de pagini de documente sau modul în care va prioritiza publicarea acestor pagini sau a altor pagini suplimentare în viitor.

Documentele respective sunt rezultatul unei cereri formulate în luna august de organizația Public Health and Medical Professionals for Transparency (PHMPT), în temeiul Legii privind libertatea de informare (FOIA).

Grupul i-a adresat FDA solicitarea de a publica „toate datele și informațiile referitoare la vaccinul Pfizer”, inclusiv datele privind siguranța și eficacitatea, rapoartele despre reacțiile adverse și o listă cu substanțele active și inactive.

Într-un memoriu înaintat unui judecător federal în luna noiembrie, Departamentul de Justiție al SUA (DOJ), a declarat inițial, în numele FDA, că agenția ar putea procesa aproximativ 329.000 de pagini de documente într-un ritm de numai 500 de pagini pe lună, pentru a avea timp să ascundă conținutul exceptat din punct de vedere legal, pentru că nu intră sub incidența Legii privind libertatea de informare.

Avocatul Aaron Siri, care reprezintă PHMPT, i-a cerut FDA să facă publice documentele în termen de 108 zile - aceeași perioadă de timp de care FDA a avut nevoie pentru a autoriza vaccinul Comirnaty.

Referindu-se la ultima solicitare a FDA de a prelungi termenul de la 55 la 75 de ani, Siri a declarat

„Dacă vi se pare greu de crezut ceea ce citiți - este pentru că este distopic ca guvernul să îi dea companiei Pfizer miliarde de dolari, să îi oblige pe americani să accepte produsul său, să le interzică americanilor să o dea în judecată pentru prejudicii, refuzând, în același timp, să pună la dispoziția americanilor datele care stau la baza autorizării sale.”

„Lecția este, încă o dată, că drepturile civile și individuale nu ar trebui să fie niciodată condiționate de o procedură medicală.”

Înainte ca FDA să solicite un răgaz de 20 de ani în plus, deputatul republican Ralph Norman (Carolina de Sud), a propus pe 2 decembrie un proiect de lege care ar obliga agenția să comunice toate documentele legate de vaccinul Covid de la Pfizer în termen de 100 de zile.