ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La 31 august, Children's Health Defense (CHD), organizația fondată de Robert F Kennedy Jr, nepotul președintelui american John F. Kennedy, a intentat un proces la Tribunalul Districtual al Statelor Unit, împotriva Administrației americane pentru alimente și medicamente (FDA) și a directorului său interimar, Dr. Janet Woodcock, pentru că ar fi acordat în grabă o autorizație înșelătoare pentru vaccinul de la Pfizer.

CHD susține că autorizarea a fost o "momeală clasică", permițând Pfizer, administrația Biden, armata americană și angajatorii să îndemne oamenii să ia vaccinuri "licențiate" când, de fapt, vaccinurile disponibile și administrate erau în continuare vaccinurile Pfizer-BioNTech cu autorizație de utilizare în caz de urgență (EUA).

Potrivit procesului, FDA a încălcat legea federală atunci când a acordat simultan licența pentru vaccinul "Comirnaty" al Pfizer și a prelungit autorizația EUA a Pfizer pentru vaccinul său care are "aceeași formulă" și care "poate fi utilizat în mod interschimbabil", potrivit FDA.

Legea  privind "autorizarea produselor medicale pentru utilizare în situații de urgență" prevede că desemnarea EUA este utilizată numai atunci când "nu există o alternativă adecvată, aprobată și disponibilă la produs pentru diagnosticarea, prevenirea sau tratarea unei astfel de boli sau afecțiuni".

Acțiunea în justiție susține că, odată ce FDA a aprobat și a autorizat vaccinul Comirnaty al Pfizer, nu a mai existat niciun motiv pentru ca FDA să mențină statutul EUA pentru vaccinul Pfizer-BioNTech, despre care Pfizer recunoaște că are "aceeași formulă" și este "interschimbabil".

De asemenea, nu există niciun temei pentru a păstra statutul EUA(Autorizație de utilizare în caz de urgență) pentru alte vaccinuri COVID pentru aceeași utilizare și pentru aceeași populație ca și vaccinul Comirnaty al Pfizer, potrivit plângerii.

"FDA trebuie să își justifice acțiunile în instanță", a declarat Mary Holland, președinte și consilier juridic general al CHD. "Limbajul licenței sale este aproape de neînțeles, iar rezultatul vaccinurilor licențiate și nelicențiate pentru aceeași indicație este arbitrar."

CHD cere instanței să anuleze și să trimită înapoi deciziile FDA de a licenția vaccinul Comirnaty de la Pfizer și de a extinde EUA pentru vaccinul Pfizer-BioNTech.