ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a fost mușcat ieri, în timpul întrevederii cu președintele Maia Sandu, de către Codruț, câinele adoptat de șeful statului, transmite Ziua.md.

Imaginile au fost surprinse de TVR Moldova. Totul s-a întâmplat în curtea Președinției. Oficialul de la Viena, aflat lângă Maiei Sandu și al staff-ului acesteia, s-a aplecat să îl mângâie pe Codruț.
 
Cățelul, se pare, nu a fost prea încântat de gestul președintelui austriac și l-a mușcat pe Van der Bellen. 
 
 
Nu se știe cât de tare a fost rănit înaltul oficial, cert este că la întâlnirea cu președintele Parlametului, Igor Grosu, care a avut loc mai târziu, Van der Bellen avea deja mâna bandajată.

Codruț a fost adoptat de Maia Sandu după ce a fost găsit în stradă, lovit de o mașină. În urma accidentului, câinele a rămas fără un picior. 

„Codruț face parte din echipa noastră de la Președinție de vreo 7 luni, după ce a fost găsit în stradă lovit de mașină. Din păcate nu am reușit să-i salvăm lăbuța, dar, după câteva luni de tratament, acum aleargă bucuros în trei picioare”, scria Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.