ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



România că va fi afectată de reducerile succesive de taxe, creșterile salariale nesusținute de productivitate și puținele investiții publice de calitate. Toate acestea pot pune în pericol realizările din ultimii ani și pot frâna creșterea economică.  Avertismentul vine de la Reza Baqir, șeful misiunii Fondului Monetar Internațional, care preconizează că anul acesta România va înregistra un deficit bugetar de 3,7 % din PIB.


Nu mai e loc pentru alte reduceri de taxe, spun experții internaționali, la finalul unei misiuni de evaluare. Ei cred că, dacă vrea să mențină deficitul sub limita de 3% din PIB, Guvernul trebuie să ia câteva măsuri clare.

 „Există mai multe măsuri care pot fi luate în considerare. Mai întâi, și cel mai important, este să se crească eficiența cheltuielilor, să se accelereze reforma administrației fiscale în cadrul ANAF, să se colecteze mai mult din venitul potențial. Să se amâne creșterea punctului de pensie care urmează a fi introdus mai târziu, pe parcursul acestui an”,  a declarat șeful misiunii FMI pentru România, Reza Baqir, conform tvr.ro.