ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


VIDEO cu Maicile de la Văratec:

În perioada 15-17 august au fost trei zile de sărbătoare la Mănăstirea Văratec, informează Doxologia. Pelerini din mai multe zone ale țării au venit să aducă cinstire Adormirii Maicii Domnului, Sfântului Cuvios Iosif și Sfântului Gheorghe Pelerinul, transmite și Basilica.

Timp de trei zile, Mănăstirea Văratec a îmbrăcat veșminte de sărbătoare și a adus prinos de mulțumire duhovnicească ocrotitorilor așezământului monahal nemțean. Duminică dimineață, când Biserica noastră a făcut pomenirea Adormirii Maicii Domnului, monahiile și credincioșii din zona Târgului Neamț au luat parte la hramul sfintei mănăstiri și la prima zi din triada sărbătorilor de la Văratec. Luni dimineață, cei prezenți au participat la Sfânta Liturghie oficiată întru pomenirea Sfântului Cuvios Iosif de la Văratec, ctitorul și duhovnicul așezământului monahal, iar marți, obștea și pelerinii l-au cinstit pe Sfântul Gheorghe Pelerinul, scrie portalul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Primul hram al ansamblului monahal a început sâmbătă seară, cu săvârșirea slujbei Privegherii, oficiată de către un sobor de clerici. Duminică dimineață, zeci de oameni din împrejurimile Neamțului și nu numai s-au rugat la Sfânta Liturghie săvârșită în cinstea Maicii Domnului. În continuare, cei prezenți au participat duminică seară și luni dimineață la sfintele slujbe oficiate întru pomenirea ctitorului Mănăstirii Văratec, Sfântul Cuvios Iosif, iar în această dimineață, nemțenii au luat parte la Sfânta Liturghie săvârșită în cinstea Sfântului Gheorghe Pelerinul, de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului – delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan. La final, Părintele Arhiepiscop a oficiat o slujbă de pomenire pentru cei trecuți la cele veșnice.

 

Tot în cadrul celor trei zile de sărbătoare au mai slujit părintele Gavriil Alexa, exarhul administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor și starețul Mănăstirii Sângeap-Basaraba, părintele arhim. Petroniu Marin, exarh de Neamț și starețul Mănăstirii Pângărați, părintele Nicolae Axentioi, protopop de Târgu Neamț, părintele Arhimandrit Hariton  Ngerea de la Mănăstirea Petru Vodă cât și alți preoți din județ.

Pe tot parcursul celor trei zile, credincioșii care au luat parte la triada sărbătorilor au așteptat la rând ca să se închine la cele două racle ale Sfinților Iosif și Gheorghe.

Flavius Popa de la Arhiepiscopia Iașilor publică mai departe, aici, despre viața ctitorilor de la Văratec și a Sfântul Moș Gheorghe Lazăr Pelerinul iar noi vă oferim un FOTO-REPORTAJ ACTIVENEWS de la emoționantele manifestări de credință.

FOTO GALERIE:

Triada de sărbători de la Mănăstirea Văratec - August 2021

Vezi galeria Triada de sărbători de la Mănăstirea Văratec - August 2021