ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a anunțat un „Maraton al Vaccinării” și la București la sfârșitul săptămânii, după cel desfășurat la Timișoara în weekend-ul dintre sărbătoarea Sfântului Gheorghe și cea a Floriilor.

Conform unei postări pe contul său de Facebook, în perioada 7-10 mai se vor injecta seruri Covid non-stop, 24 de ore din 24, la Sala Palatului și la Biblioteca Națională din București.
 
Schema a fost exersată cu două săptămâni în urmă în orașul de pe Bega, unde doritorii s-au putut injecta cu Pfizer chiar și fără programare, zi și noapte, pe bandă rulantă, în spațiul pus la dispoziție de Centrul Regional de Afaceri Timișoara. A fost mimată chiar și aglomerația, de ochii presei, prin chemarea la ora deschiderii a tuturor celor care și-au făcut, totuși, programare. Îmbulzeala „sanitară” a arătat ca în imaginile surprinse de Tion.ro:
 

 
După ce presa a filmat înghesuiala și a plecat să transmită ideea că timișorenii sunt disperați să se vaccineze în turmă, lucrurile au revenit la normal: în hală „bătea vântul” pe fondul lipsei de activitate, iar „eroinele” din „linia întâi” stăteau pe Facebook cu mănușile de protecție așezate regulamentar pe smartphone, după cum a imortalizat timișoreanca Aida Gelati:
 
 
Ne întrebăm dacă scenariul se va repeta întocmai la mult-trâmbițatul „maraton” al vaccinării de la București. Care se desfășoară în vinerea din săptămâna luminată, de Izvorul Tămăduirii, pentru ca ritualul să fie complet.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews