ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În chiar ziua de dinaintea declanșării oficiale a războiului din Ucraina, Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii (în care Patriarhia rusă consideră și Basarabia/Republica Moldova), a binecuvântat soldatul rus. Probabil nu întâmplător ziua premergătoare invaziei a coincis cu „Ziua Apărătorului Patriei”.

Cu această ocazie, la o defilare și depunere de coroane lângă zidurile Kremlinului (foto mai sus), în timp ce Ucraina era deja penetrată, Patriarhul Kirill, a îmbărbătat Armata Rusă, potrivit site-ului oficial al BORuse, cu un discurs militant:

„Serviciul unui militar, serviciul unui apărător al Patriei este întotdeauna asociat cu riscuri, inclusiv cele legate de cel mai important lucru pentru o persoană - sănătatea și viața. Știm că nu există război fără victime și, prin urmare, un respect deosebit în rândul poporului este și ar trebui să rămână întotdeauna pentru cei care își îmbracă în mod voluntar uniformele militare, depun un jurământ și jură credință Patriei și disponibilitatea de a-și apăra granițele sacre.

Trăim în vremuri de pace, dar știm că și în vremuri de pace există amenințări. Din nefericire, există amenințări chiar și acum - toată lumea este familiarizată cu ceea ce se întâmplă la granițele patriei noastre. De aceea, nu cred că există nicio îndoială în mintea militarilor noștri că au ales o cale foarte bună în viața lor. Pentru că, urmând această cale, vă apărați națiunea chiar și fără nicio acțiune militară. Puterea forțelor armate, puterea armatei ruse este o armă care ne apără poporul. Dar pentru ca această armă să fie luată în serios de cei cu intenții rele, forțele noastre armate trebuie să fie mereu în alertă.”, a spus Kirill, între altele.

Pe de cealaltă parte, în Republica Cecenă, și liderul de la Groznîi, Ramzan Kadîrov, și-a arătat ieri, împreună cu forțele sale speciale musulmane, disponibilitatea de a ajuta Armata Rusiei și a-l servi pe „comandantul-suprem Vladimir Vladimirovici Putin” în Ucraina.

Astăzi, Kadîrov a mai declarat: "Îi tratăm pe ucraineni înșiși cu cele mai bune sentimente și, bineînțeles, nu avem nimic de clarificat cu soldații ucraineni. Toate chestiunile îi vizează exclusiv pe naționaliștii și bandiții teroriștii care au fugit de aici și s-au ascuns acolo după ce au ucis locuitorii Republicii Cecenia. Noi vrem să ne ocupăm de ei. Repet: avem un respect profund pentru poporul ucrainean, iubim această țară", se arată într-o postare de pe pagina sa de VK, citată de Grozny.TV.

Extras Video: Grozny.TV: