ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE:  "Joi dimineață, forțele de ocupație ruse au deschis focul asupra localității Staniția Luhanska, iar obuzele au lovit o grădiniță în care erau copii. În urma atacului au fost rănite două educatoare", a anunțat Comandamentul Forțelor Ucrainene, conform agenției Ukrinform.

Presa locală din Ucraina, Focus, a a confirmat în această dimineață că mai multe bombardamente au avut loc în estul Ucrainei în apropierea zonelor controlate de rebelii sprijiniți de Rusia.

Ziarul ucrainean a precizat că o grădiniță din localitatea Stanțî Lugansk a fost nimerită de focul separatiștilor pro-ruși din Donbass. În grădiniță se aflau copii și educatori care au fost evacuați, potrivit Mediafax. 
 
обстрел станицы луганской
 
обстрел садика
 
обстрел станицы луганской
 
ȘTIRE INIȚIALĂ: Joaca de-a războiul pare că a continuat, deși a trecut 16 februarie, data la care serviciile americane ne spuneau că o să înceapă conflictul în Ucraina. Deși Rusia a anunțat ieri retragerea trupelor, oficialii de la Casa Albă și șeful serviciului de spionaj britanic acuză Rusia de minciună și nu exclud o intervenție militară în următoarea perioadă.

"Ieri rușii au anunțat că își retrag trupele de la granița cu Ucraina (...). Acum știm că este fals. De fapt, avem acum confirmat că în ultimele zile Rusia și-a mărit prezența de-a lungul graniței sale cu Ucraina cu până la 7.000 de soldați, dintre care unii au sosit astăzi (miercuri)", a declarat presei un înalt oficial al Casei Albe, sub protecția anonimatului, potrivit Știripesurse.
 
Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a susținut, totodată, că numeroasele „povești apărute  în presă ale oficialilor ruși și ale mass-media ruse ar putea fi folosite ca pretext pentru o invazie.

În același timp, șeful serviciului de informații al apărării din Marea Britanie a afirmat că Rusia continuă să-și consolideze capacitățile militare în apropierea Ucrainei:

"Nu am văzut dovezi că Rusia și-a retras forțele de la granițele Ucrainei", a declarat Jim Hockenhull, șeful serviciului de informații.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski urmează să se întâlnească cu vicepreședintele SUA, Kamala Harris, sâmbătă, la Munchen, deși, inițial, președintele ucrainean intenționa să primească o audiență cu Biden, mai transmite Știripesurse.