ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chiar înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale, un nou sondaj, realizat de Elabe-Opinion, pentru BFMTV/L'Express/SFR, îi arată din nou pe Emmanuel Macron și Marine Le Pen aproape la egalitate, informează ȘtiripeSurse. Primul, pudelul lui Vladimir Putin și Klaus Schwab, este creditat cu 26% din intențiile de vot față de 25%, cât are naționalista franceză, informează publicația Entreprendre.fr. Niciodată diferența nu a fost atât de strânsă, relatează sursa citată.

Cei doi concurenți sunt în frunte și, de departe, de când Jean-Luc Mélenchon se află pe locul trei, cu 17,5%. Eric Zemmour ar obține 8,5%, Valérie Pécresse, 8%, Yannick Jadot, 4%, Nicolas Dupont-Aignan, 1,5%, Fabien Roussel, 2,5%, Jean Lassalle, 2,5%, Anne Hidalgo, 2%, Philippe Poutou, 1% și Nathalie Artaud, 0,5%.

În turul al doilea decalajul se reduce brusc, Marine Le Pen ar obține 49% din intențiile de vot față de 51% pentru Emmanuel Macron. Rămâne de văzut ce va aduce realitatea de pe teren.

Absența la vot ar putea atinge nivelul istoric duminica aceasta, 10 aprilie, pentru primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța. Potrivit previziunilor institutului Odoxa, pentru Le Figaro, 27,4% dintre francezi au declarat că nu intenționează să meargă la urne pentru primul tur al alegerilor prezidențiale.

Iată cum arată sondajul citat: