ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un judecător din Georgia a încuviințat vineri desigilarea a circa 150.000 de buletine de vot prin corespondență în Fulton County, cel mai populat district al statului, permițându-le, astfel, anchetatorilor să le examineze pentru a verifica dacă există dovezi de fraudă electorală.

Judecătorul Brian Amero de la Curtea Superioară din Henry County, permite ca peste 145.000 de buletine de vot prin corespondență de la alegerile prezidențiale din 2020 să fie inspectate în cadrul auditului, informează Atlanta Journal-Constitution, citată de The Blaze.

Detaliile exacte ale auditului sunt încă în curs de stabilire, dar Amero a precizat că buletinele de vot vor rămâne în grija oficialilor electorali din districtul Fulton pe perioada desfășurării auditului. 

Decizia de vineri a fost pronunțată în cadrul unei acțiuni în instanță intentate de nouă reclamanți, printre care și Garland Favorito, un rezident al districtului Fulton și un autointitulat „câine de pază” al alegerilor. Acesta este unul din zecile de procese care au rezultat în urma alegerilor prezidențiale din noiembrie și a confruntărilor din ianuarie pentru Senatul SUA, unele dintre ele fiind încă în curs de soluționare în instanțe.

Auditul nu poate schimba rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020 în Fulton County, deoarece acestea au fost certificate cu luni în urmă. Cu toate acestea, reclamanții spun că „o examinare a buletinelor de vot ar lămuri ceea ce ei consideră a fi fost o activitate suspectă la State Farm Arena în noaptea alegerilor și ar deschide calea pentru alegeri mai corecte în viitor”, a relatat Journal-Constitution.

Secretarul de stat al Georgiei, Brad Raffensperger, un republican care a respins afirmațiile lui Donald Trump potrivit cărora alegerile din Georgia au fost viciate de fraude electorale, a spus că susține decizia judecătorului.

Într-o declarație, Raffensperger a invocat „o istorie îndelungată de proastă gestionare a alegerilor" în Fulton County.

„Încă din prima zi i-am încurajat pe georgienii care au preocupări legitime cu privire la alegerile din districtele lor să continue aceste reclamații pe cale legală", a declarat Raffensperger. „Fulton County are o istorie îndelungată de gestionare proastă a alegerilor, care a slăbit - și este de înțeles - încrederea alegătorilor în sistemul său. Încuviințarea acestui audit oferă un nivel superior de transparență și implicare a cetățenilor."

Cu toate acestea, președintele Comisiei Districtului Fulton, democratul Robb Pitts , a criticat decizia.

„Este revoltător faptul că Fulton County continuă să fie ținta celor care nu pot accepta rezultatele alegerilor de anul trecut”, a declarat, înciudat, Pitts.