ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tânărul profesor de religie din Sălaj Ionuț Ciocmărean s-a stins din viață sâmbătă, la vârsta de doar 37 de ani, după ce a suferit un stop cardiac. Vestea a venit ca un fulger pentru cei apropiați acestuia, deoarece tânărul era unul dintre profesorii dedicați meseriei sale, foarte îndrăgit de elevi, cu atât mai mult cu cât îi învăța tainele Bibliei tocmai pe copiii cu nevoi speciale de la școlile din Zalău și Șimleu Silvaniei, scris Sălajul Liber.

Ionuț Ciocmărean a urmat Universitatea "Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și era profesor la Școala Specială Speranța din Zalău, cât și la cea din Șimleu Silvaniei. Acesta a desfășurat numeroase activități pentru copiii de la cele două unități de învățământ din Sălaj și era un apropiat atât al Episcopiei Sălajului, cât și față de Mănăstirea Strâmba unde mergea foarte des alături de copiii de la clasă, amintește sursa citată.

Ionuț a scris și la Ziarul Lumina al Patriarhiei Române despre un astfel de proiect de parteneriat educațional „Tineri lăudând pe Domnul”, încheiat între Episcopia Sălajului, Inspectoratul Școlar Județean Sălaj și Primăria Zalău.

„Ionuț Ciocmărean, profu’ care însenina zilele copiilor speciali, a plecat în Lumină”, a titrat Graiul Sălajului, prezentînd mai multe mesaje de condoleanțe.

Tot sîmbătă, un alt tânăr din zonă, tot de 37 de ani, a avut aceeși soartă: Moarte subită la 37 de ani. Un Jandarm din Oradea s-a prăbușit pe ringul de dans la o nuntă din Beiuș

Starețul Mănăstirii Voivodeni, Protosinghel Acachie Irimiea, și-a luat și el rămas bun de la tânărul profesor printr-un mesaj emoționant postat pe rețelele sociale.

„Mult prea devreme ai plecat suflet blând și bun… Dar, Dumnezeu este Cel care toate le rânduiește și pe toate le împlinește dupa a Sa Voie. De acum încolo, vei fi un înger, printre Îngeri, slujind Lui Hristos și Maicii Sfinte, acolo, în veșnicie, așa cum ai făcut și în această viață! Bunul Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în Împărăția Cerurilor, fratele nostru întru Hristos, Ionuț Ciocmarean, să te rânduiască în ceata bunilor Lui slujitori, iar Măicuța Sfântă, pe care ai iubit-o atât de mult, să te aibă sub Sfântul ei Acoperământ!”, este mesajul celor de la Mănăstirea Voivodeni.

În anul 2019, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajul a acordat Domnului Profesor Ioan Ciocmărean, premiat în anii școlari 2009-2010, 2011-2012 și 2014-2015, titlul de „Profesorul deceniului”, Domnia Sa fiind cadrul didactic care a primit cele mai multe nominalizări pentru activitatea didactică și misionară desfășurată de-a lungul celor zece ediții ale acestei competiții, scrie Monitorul de Sălaj.

Slujba de înmormântare va avea loc marți, 31 mai, de la ora 13.00, înlocalitatea Brâglez, comuna Surduc.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!