ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Livrările de drojdie pentru consum casnic s-au triplat într-o singură săptămână față de o perioadă normală, ajungând la două milioane de pachete, cantitate necesară pentru a produce aproximativ 25 de milioane de pâini, reiese dintr-o analiză de piață realizată de un producător de drojdie proaspătă și uscată, scrie Agerpres.

Potrivit sursei, care citează date centralizate de Pakmaya România, în perioada 9-15 martie au fost livrate către magazinele din toată țara 1 milion de pachete de drojdie (uscată și proaspătă), iar pentru săptămâna 16 - 22 martie comenzile s-au dublat. „ În săptămâna 9-15 martie, am livrat 1 milion de pachete, iar pentru săptămâna în curs comenzile s-au dublat: două milioane de pachete de drojdie. Fabrica lucrează la capacitate maximă, sistemul de distribuție la fel și luăm toate măsurile posibile pentru ca drojdia să nu lipsească din magazine în această perioadă. Totodată, vrem să facem un apel la păstrarea calmului și rugăm clienții să susțină consumul responsabil”, spune Cristina Hanganu, directorul de vânzări al Pakmaya România.

La fabrica de la Pașcani, deschisă în anul 1994, lucrează în prezent peste 200 de persoane.

Fabrica de drojdie Rompak Pașcani face parte din Pak Group Turcia, unul dintre liderii mondiali în producția de drojdie. Rompak produce sub licență Pakmaya și este singurul producător de drojdie de panificație din România.