ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elon Musk s-a oferit să cumpere societatea care deține Twitter la un preț de 54,20 dolari pe acțiune, afirmând că vrea să o transforme într-o companie privată.

Oferta lui Musk pentru Twitter înseamnă în total 43 de miliarde de dolari și ea vine la o săptămână după ce a anunțase achiziționarea unei participații de 9,2%.

Într-o scrisoare trimisă președintelui Twitter, Brett Taylor, Musk a explicat:

„Am investit în Twitter deoarece cred în potențialul său de a fi o platformă a libertății de exprimare în lumea întreagă, și cred că libertatea de exprimare este un imperativ social pentru o democrație care funcționează,”

Potrivit lui Musk, compania care deține Twitter trebuie să devină una privată, deoarece nu poate „nici prospera, nici servi” libertatea de exprimare în situația sa actuală.

„În consecință, propun să cumpăr 100% din Twitter pentru 54,20 dolari pe acțiune bani gheață, cu 54% mai mult decât valoarea din ziua în care am început să investesc în Twitter și cu 34% mai mult față de ziua dinainte ca investiția mea să fie anunțată public. Aceasta este oferta mea cea mai bună și finală, iar dacă nu va fi acceptată, va trebui să-mi reconsider poziția de acționar.”

Amenințarea cu retragerea din calitatea de acționar a lui Musk nu reprezintă altceva decât o presiune în plus pentru ceilalți acționari, deoarece este evident că o retragere a miliardarului va provoca o scădere consistentă a prețului acțiunilor.

Acțiunile Twitter aveau la închiderea bursei, miercuri, o valoare de 45,85 dolari bucata. Joi, în sesiunea dinainte de deschidere, ele înregistraseră deja o creștere cu 12%.

Musk a angajat banca Morgan Stanley pe post de consilier financiar.

Twitter a reacționat prompt la oferta făcută de Musk printr-o declarație publică:

„Consiliul Director al Twitter va analiza cu atenție propunerea pentru a determina cursul deciziilor pe care le consideră cele mai potrivite a fi luate în interesul Companiei și al acționarilor Twitter.

Înainte de a se implica financiar în compania Twitter, Elon Musk a criticat sever platforma socială pentru cenzura pe care o practică.

Posibilitatea ca Musk să readucă libertatea de exprimare pe Twitter și în general pe Internet a stârnit o reacție furtunoasă în tabăra progresistă, care l-a tratat pe miliardar drept un „pericol la adresa democrației”.