ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Războiul împotriva pedofiliei se duce acum cu ajutorul noii tehnologii și cu ajutorul a trei giganți din mediul online. Facebook, Google, Microsoft, Yahoo și Twitter luptă, alături de organizația Internet Watch Foundation (IWF) pentru a implementa un sistem care să detecteze și să blocheze imagini cu copii în ipostaze indecente, scrie The Verge.

IWF folosește o nouă tehnologie care îi permite să marcheaze imaginile respective cu un cod special, care acționează ca o amprentă digitală. Codurile sunt apoi introduse într-un listă care ține o evidenţă a acestor imagini.
 
IWF a oferit această listă companiilor online, care pot recunoaște aceste imagini și le pot bloca. Astfel, odată sistemul implementat, imaginile marcate nu mai pot fi încărcate sau distribuite prin intermediul lor. 
 
IWF estimează că în prezent pot fi eliminate zilnic 500 de pagini web care conțin imagini cu copii abuzați sexual.