ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Truckerii americani urmează exemplul Canadei și organizează un protest împotriva vaccinării obligatorii. Cu toate acestea, pagina de Facebook a grupului american a fost eliminată miercuri dimineața devreme, într-o mișcare pe care organizatorul a numit-o "cenzura la cel mai înalt nivel", potrivit Fox News.

Grupul, intitulat "Convoy to D.C. 2022", a acționat ca un loc în care camionagiii își planificau și coordonau călătoria din California până la Washington, D.C.

Jeremy Johnson, care a înființat grupul de pe Facebook, a declarat că și contul său personal a fost eliminat, ceea ce l-a determinat să contacteze un avocat specializat în drepturi civile pentru a discuta următorii pași. 

"Le place să-i reducă la tăcere pe cei care spun adevărul", a declarat Johnson despre interdicția sa de pe Facebook.

Un purtător de cuvânt al companiei mamă a Facebook, Meta, a oferit această declarație pentru Fox News: "Am eliminat acest grup pentru că a încălcat în mod repetat politicile noastre privind QAnon". În octombrie 2020, Facebook a catalogat QAnon drept o "rețea de conspirație care induce violența" și a anunțat că paginile de grup și administratorii legați de QAnon vor fi eliminați. 

Brian Brase, co-organizator al evenimentului, a contestat modul în care Facebook a caracterizat grupul.